ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση Χατζηοσμάν μέσα στη Βουλή!

Νέα πρόκληση Χατζηοσμάν μέσα στη Βουλή!

Νέα πρόκληση του Αχμέτ Χατζηοσμάν στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ζήτησε το κοράνι "να διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία στη μητρική γλώσσα", στην παρέμβαση του επί του Προϋπολογισμού.

Ακόμη, ζήτησε την ίδρυση δίγλωσσων σχολείων και κατηγόρησε την κυβέρνηση για "αναλγησία" σε σχέση με τα πάγια αιτήματα των μουσουλμάνων της Θράκης.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, "κατήγγειλε" την κυβέρνηση για το γεγονός ότι το κοράνι στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης διδάσκεται στα ελληνικά, ενώ χαρακτήρισε "αντισυνταγματικό το να απαγορεύεται να διδάσκουν ελληνικά στα μειονοτικά σχολεία οι δάσκαλοι-μέλη της Μειονότητας, απόφοιτοι από τα παιδαγωγικά τμήματα της χώρας μας".

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και την ίδρυση δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων και επανέλαβε το πάγιο αίτημά τους για εκλογή Μουφτή.

"Προσπαθούμε επί δεκαετίες να λύσουμε μειονοτικά προβλήματα. Αντί γι' αυτό, βλέπουμε να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια νόμοι που δεν εξυπηρετούν κανέναν", είπε.

Και συνέχισε: "Γιατί δεν συζητάτε με τη Μειονότητα; Γιατί παίρνετε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς; Τουλάχιστον, ακούστε τις θέσεις, τις προτάσεις μας, κάντε μια σωστή διαβούλευση και μετά βάλτε τα κάτω και αποφασίστε. Αν θέλετε, μπορείτε να λύσετε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό του Μουφτή. Δεν είναι δικαίωμά μας να εκλέγουμε τον θρησκευτικό μας ηγέτη; Το ίδιο και για το θεσμό του Αρχιμουφτή. Γιατί δεν βάζουμε στο τραπέζι αυτά τα θέματα;".

"Νομοθετήστε την εκλογή των μελών των διαχειριστικών επιτροπών. Τα βακούφια μας διοικούνται από ανθρώπους διορισμένους από τη Χούντα. Αυτό αρμόζει στις διατάξεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων;", πρόσθεσε ο κ. Χατζηοσμάν, συνεχίζοντας το προκλητικό του "ντελίριο".

"Και εάν τελικά τόσο πολύ σας ενδιαφέρει η μειονοτική εκπαίδευση, τότε δεχθείτε το αίτημά μας για ίδρυση δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων", κατέληξε ο βουλευτής.

Σχετικές ειδήσεις