ΕΘΝΙΚΑ

Πρέσβης Ελλάδας στη Λευκωσία: Δεδομένη η κοινή γραμμή Ελλάδας-Κύπρου

Πρέσβης Ελλάδας στη Λευκωσία: Δεδομένη η κοινή γραμμή Ελλάδας-Κύπρου

Η αποφασιστικότητά μας στην κοινή γραμμή Ελλάδας – Κύπρου στα κοινά θέματα και κυρίως στο εθνικό θέμα είναι δεδομένη και δεν επηρεάζεται απολύτως από καμία εξέλιξη, διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην ελληνική Πρεσβεία για την κοπή της βασιλόπιτας για το 2015 παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη, του Διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες Ανδρέα Μαυρογιάννη και του Αρχηγού της ΕΦ Γεώργιου Μπασιακούλη, ο κ. Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό και το κυπριακό διπλωματικό σώμα έχουν και ψυχραιμία, και αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση και πως μακριά από τις οποιεσδήποτε δυσκολίες συναντούν καθημερινά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, η προσήλωση και αποφασιστικότητα τους στην κοινή γραμμή Ελλάδας – Κύπρου στα κοινά θέματα και κυρίως στο εθνικό θέμα με στόχο να υπάρξει τέλος στην κατοχή είναι δεδομένες και δεν επηρεάζονται απολύτως από καμία εξέλιξη.

«Αυτό το υπογραμμίζω με υπερηφάνεια γιατί πρέπει να είναι γνωστό σε όλου, πως μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, επί 24ωρου βάσεως σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, Ελλαδίτες και Κύπριοι συνάδελφοι, συνέχεια δίνουμε μάχες σε όλα τα φόρουμ, από το πιο χαμηλό ως το πιο ψηλό, από το χαμηλότερο υπηρεσιακό βαθμό ως τον υψηλότερο πολιτικό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε νίκες σε αυτές τις μάχες, αλλά είναι μάχες που δεν κάνουν πρωτοσέλιδους 'πιασάρικους' τίτλους» είπε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρέσβης ανακοίνωσε και τη λειτουργία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο κτιριακό συγκρότημα της Πρεσβείας, αναφέροντας ότι πλέον όλα τα τμήματα της Πρεσβείας λειτουργούν στον ίδιο χώρο.

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες του κύκλου εργασιών της Πρεσβείας, που είναι ο πολιτικός, ο οικονομικός ο οποίος έχει να κάνει με την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίες, όπως είπε, παρά τις όποιες δυσκολίες παραμένουν από τους πιο στενούς εταίρους, και ο πολιτιστικός πυλώνας.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις