ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ για κοινές γεωτρήσεις

Τουρκία: Έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ για κοινές γεωτρήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή σε δημοκρατικό περιβάλλον.... των εκλογών στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε πως και η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο TRT.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε πως διακόπηκαν οι συνομιλίες επειδή αποχώρησε από το τραπέζι η Ρωμαίικη Διοίκηση και ότι ελπίζουν να συνεχιστούν. Ενώ για το Αιγαίο, σημείωσε πως επιθυμούν την συνέχιση των συνομιλιών για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επίλυση των υφιστάμενων διαφορών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αφού διατύπωσε την επιθυμία να πραγματοποιήσουν από κοινού τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τις σεισμικές έρευνες, είπε «στο θέμα αυτό αναλογεί σημαντικός ρόλος και στην Ελλάδα. Είδαμε ότι η ίδια αντίληψη υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι σήμερα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στήριξαν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Πιστεύουμε πως το ίδιο θα πράξει και η νέα κυβέρνηση και ότι δεν θα θέσει εμπόδια».

πηγη Καρφωτικό

Σχετικές ειδήσεις