ΕΘΝΙΚΑ

Θρήνος και θλίψη στις κηδείες των δύο Σμηναγών (Pics)

Θρήνος και θλίψη στις κηδείες των δύο Σμηναγών (Pics)

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκαν οι κηδείες των δύο αδικοχαμένων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης του ΝΑΤΟ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα πραγματοποιήθηκε στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (29/1/2015) στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη.

Στην κηδεία ήταν παρών άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας που απέδωσε τιμές στον θανόντα καθώς και στρατιωτική και πολιτική ηγεσία από το υπουργείο της Εθνικής Άμυνας.

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού ζήτησε αντί για στεφάνια, όσοι επιθυμούν να δώσουν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε παρόμοιο κλίμα τελέστηκε και η κηδεία του Σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής νωρίτερα την Πέμπτη (29/1/2015) στις 12:00 το πρωί.

Παρόντες στις κηδείες ήταν πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των άτυχων σμηναγών που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό και άδικο χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος παρέστη στις νεκρώσιμες ακολουθίες των δύο Σμηναγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015, στο Albacete της Ισπανίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 15:20 (16:20 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στην πόλη Αλμπαθέτε, περίπου 260 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης.

Οι πιλότοι προσπάθησαν να εκτιναχθούν

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, οι δύο πιλότοι προσπάθησαν να εκτιναχθούν από τις θέσεις τους αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση, που αποκλίνει κατά πολύ από την πορεία του και που έρχεται να πέσει ακριβώς στο σημείο όπου είχαμε αεροσκάφη που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ.

«Πρόκειται για μία διαδοχή ατυχιών» είπε.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πλήρωμα του F-16, αρκετά γρήγορα, στην πράξη μετά την απογείωση, προσπάθησε να εκτιναχθεί, κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της βλάβης» πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει το είδος της βλάβης.

Σχετικές ειδήσεις