Παρασκευόπουλος: Έτοιμος να υπογράψω απόφαση για τις αποζημιώσεις

Newsroom Newsroom

Παρασκευόπουλος: Έτοιμος να υπογράψω απόφαση για τις αποζημιώσεις

Ερωτηθείς σχετικά με προ ημερών τοποθέτησή του για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού κράτους εντός Ελλάδος, ως αποζημίωση συγγενών των θυμάτων του Διστόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, διευκρίνησε: «Είπα ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης είμαι έτοιμος να υπογράψω την εκτέλεση μιας αμετάκλητης απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Βεβαίως θα εξαρτήσω το χρόνο της υπογραφής από την πολιτική διαπραγμάτευση του συγκεκριμένου θέματος των αποζημιώσεων και από την έκβαση κάποιων νομικών ζητημάτων που υπάρχουν».

Ο κ. Παρασκευόπουλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης και είχε παράλληλα διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των δικαστηρίων τη διοίκηση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου και δικαστικούς υπαλλήλους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ερωτήθηκε και για τις φυλακές τύπου Γ' για τις οποίες είπε ότι θα υπάρξει κατάργησή τους και επιστροφή στο προϋπάρχον καθεστώς. «Αυτήν η αλλαγή δεν συνεπάγεται λιγότερη ασφάλεια, αλλά οπωσδήποτε μία μη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο υπουργός σημείωσε: «Αναθεωρείται πλέον το σχέδιο που προϋπήρχε, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μία «χρυσή τομή», έναν συγκερασμό των κατευθύνσεων και επιδιώξεων». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη της «ορθοδικίας», ενώ επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στις περιπτώσεις των οφειλετών που είναι σε δύσκολη θέση, όχι εξαιτίας μίας ατομικής τους ανευθυνότητας, επιπολαιότητας ή ευθύνης, αλλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Οκ. Παρασκευόπουλος ρωτήθηκε επίσης και για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και περιορίστηκε στην εξής δήλωση: «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να επέμβει σε ατομικές περιπτώσεις. Είναι κατ' αρχήν θέμα που έχει να κάνει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (…) και μετά η Δικαιοσύνη θα εκτελέσει το έργο της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved