ΕΘΝΙΚΑ

Hurriyet: «Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα να μην δημιουργεί αρνητικό κλίμα»

Hurriyet: «Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα να μην δημιουργεί αρνητικό κλίμα»

Η εφημερίδα Hurriyet σε δημοσίευμά της στην αγγλική έκδοση αναφέρεται και πάλι στις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με αφορμή το Αιγαίο.

Με τίτλο «Turkey warns Greece not to spoil «positive atmosphere» over Aegean» το άρθρο αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ κ. Tanju Bilgic.

"Εχουμε την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για μια συνολική και μόνιμη λύση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, με βάση τα κοινά συμφέροντα", δήλωσε ο κ. Bilgic σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με ημερομηνία 1 Απριλίου 2015" όπως γράφει η Hurriyet και συνεχίζει:

"Μέχρι να λυθούν τα προβλήματα, όπως λέει ο Bilgic, σημαντικό και για τις δύο πλευρές, είναι να αποφύγουν τις μονομερείς ενέργειες, που θα δημιουργήσουν αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή".

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, όπως διαβάζουμε στη Hurriyet, επανέλαβε την δυσαρέσκεια του για την πρόσφατη δήλωση τουΈλληνα υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου περί "ελληνικού Αυγαίου" τονίζοντας πως αυτή η "αντίληψη βλάπτει τις προσπάθειες για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο και την προώθηση των διμερών σχέσεων".

Το άρθρο αναφέρεται στην επίσκεψη του κ. Καμμένου στα Ιμια, αλλά και στις δηλώσεις του κ. Κ. Κούτρα και του ελληνικού ΥΠΕΞ στις 29/3/2015.

Τώρα, γιατί επανέρχονται, μέσα σε λίγες ημέρες, πάλι στο ίδιο θέμα, δεν ξέρουμε. Ουσιαστικά, η εφημερίδα, δημοσιεύει μία νέα ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας με χθεσινή ημερομηνία (1/4/2015) που το περιεχόμενό της, δεν διαφέρει από την προηγούμενη που δημοσιεύτηκε περίπου έναν μήνα πριν.

Σχετικές ειδήσεις