ΕΘΝΙΚΑ

Μ. Κεφαλογιάννης: Οι δηλώσεις Ράμα επηρεάζουν την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

Μ. Κεφαλογιάννης: Οι δηλώσεις Ράμα επηρεάζουν την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

«Στριμωγμένος» είναι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ‘Εντι Ράμα, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην οποία τονίζει τα εξής:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας πέραν των αναφορών σε "Μεγάλη Αλβανία" αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ΑΟΖ της θίγοντας παράλληλα ζητήματα εδαφικής κυριαρχίας ενός κράτους-μέλους της ΕΕ. Σημειώνεται ότι παρά τη μονογραφή από την Ελλάδα και την Αλβανία συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους, το Κοινοβούλιο της Αλβανίας δεν έχει επικυρώσει τη Συμφωνία. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Αλβανία δεν έχει προχωρήσει σε οριστική επικύρωση δεν αναιρεί την εγκυρότητα της αλβανικής μονογραφής της συμφωνίας».

Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να απαντήσει αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις και οι γενικότερες τοποθετήσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού συμβάλλουν στην οικοδόμηση και ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και την περιφερειακή συνεργασία και για το πως επηρεάζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ρoή Ειδήσεων