ΕΘΝΙΚΑ

Tούρκος ΥΠΕΞ: Άδικα τα εμπάργκο...εναντίον Τουρκοκυπρίων

Tούρκος ΥΠΕΞ: Άδικα τα εμπάργκο...εναντίον Τουρκοκυπρίων

Χρειάζεται μια μόνιμη, συνολική και δίκαιη λύση στο Κυπριακό που θα προστατεύει τα δικαιώματα των Τ/κ, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Φεριντούν Σινιρλίογλου μιλώντας στην πέμπτη Σύνοδο των τουρκόφωνων χωρών στην Αστάνα του Καζακιστάν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Σινιρλίογλου ζήτησε επίσης από τις χώρες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής να βοηθήσουν ώστε να ελαττωθούν οι συνέπειες των άδικων – όπως είπε- “εμπάργκο” που εφαρμόζονται εναντίον των Τ/κ.

Αναφέρθηκε επίσης στις οργανώσεις DAEŞ, PKK και DHKP-C (το τμήμα του ΡΚΚ στις πόλεις) ζητώντας από τις τουρκόφωνες χώρες να στηρίζουν τον αγώνα της Τουρκίας ενάντια στις τρομοκρατικές – όπως ανέφερε – οργανώσεις.

Εισηγήθηκε δε την δημιουργία μιας ομάδας εργασίας από τα μέλη της Συνόδου που θα μπορεί να λαμβάνει μέτρα ενάντια στις απειλές του παγκοσμιοποιημένου κόσμου και τις αρνητικές συνέπειες που είναι πλέον μια πραγματικότητα, στη βάση της συνεργασίας και αλληλεγγύης με πολιτικό σχεδιασμό, δίδοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς τα έξω ως τουρκόφωνες χώρες και αποκτώντας διεθνή ρόλο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις