ΚΥΠΡΟΣ

ENI: Μέσω Αιγύπτου διοχέτευση κυπριακού ΦΑ στην Ευρώπη

ENI: Μέσω Αιγύπτου διοχέτευση κυπριακού ΦΑ στην Ευρώπη

Στη παρουσία της ΕΝΙ και στηνανακάλυψη του νέου κοιτάσματος στην αιγυπτιακή ΑΟΖ αναφέρθηκε οΥπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στα πλαίσια αυτά έγινε το πρωϊ συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την ανακάλυψη του νέου κοιτάσματος στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και τις προεκτάσεις της τόσο στην Κύπρο, όσο και ευρύτερα την Ανατολική Μεσόγειο.

Τη δέσμευση της ΕΝΙ για επιπλέον επενδύσεις και συνέργειες στην Κύπρο, επεσήμανε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο CEO της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλζι.

Στη λακωνική του δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης επεσήμανε ότι όποιο αέριο βρεθεί στην Κύπρο θα διοχετευτεί στην Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου. Η ΕΝΙ πρόσθεσε μαζί με την ΚΔ μπορούν να δημιουργήσουν καλές συνέργειες με τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Αίγυπτο.

Είπε ακόμη ότι η ΕΝΙ επαναξιολογεί τα δεδομένα στην ΑΟΖ της Κύπρου καθως και το γεωλογικό μοντέλο πριν αποφασίσει για νέες γεωτρήσεις.

O CEO της ENI, επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δέσμευση του για επενδύσεις, ενώ συζήτησαν το μέλλον των τριών τεμαχίων που της έχουν παραχωρηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνες.

Σε ότι αφορά την μεγάλη ανακάλυψη στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, είπε ότι οι γεωτρήσεις - εννοώντας τις επιβεβαιωτικές, θα γίνουν τον ερχόμενο Γενάρη.

Μιλώντας στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης επεσήμανε ότι η συζήτηση στο Προεδρικό με το CEO της ENI επικεντρώθηκε στις γεωπολιτικές επιπτώσεις για τις υποδομές και τη στενότερη συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου.

Το ενεργειακό θέμα η Κυβέρνηση είπε το χειρίζεται πολύ σοβαρά και χωρίς μεγαλοστομίες και όταν υπάρχουν εξελίξεις θα ανακοινώνονται.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις