ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης-Ακιντζί: Συνάντηση με 5 θρησκευτικούς ηγέτες

Αναστασιάδης-Ακιντζί: Συνάντηση με 5 θρησκευτικούς ηγέτες

Με τους πέντε θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα (12.00 μμ) ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Θρησκευτικού Διαλόγου, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας στην Κύπρο, τη συνάντηση είχαν ζητήσει στις αρχές Μαΐου, μετά την εκλογή του κ. Ακιντζί στην τ/κ ηγεσία, οι πέντε θρησκευτικοί ηγέτες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, που οι πέντε θρησκευτικοί ηγέτες, θα συναντηθούν με τους ηγέτες και των δύο κοινοτήτων σύμφωνα με γραπτή δήλωση του συντονιστή του θρησκευτικού διαλόγου, Πήτερ Γουίντερουντ.

Στόχος της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, του Μουφτή Ταλίπ Αταλάι, του Αρχιεπισκόπου Ναρέκ των Αρμενίων, του Αρχιεπισκόπου Σουέιφ των Μαρωνιτών και του εκπροσώπου της εκκλησίας των Λατίνων πάτερ Τζέρζι Κραζ με τους κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί είναι να εκφράσουν τη στήριξή τους στην ειρηνευτική διαδικασία και να μοιραστούν τους κοινούς προβληματισμούς τους.

Σχετικές ειδήσεις