ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ: «Παραλήρημα» η επίθεση των Ούγγρων κατά της Ελλάδος για το προσφυγικό

ΥΠΕΞ: «Παραλήρημα» η επίθεση των Ούγγρων κατά της Ελλάδος για το προσφυγικό

«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τόσο το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της χώρας μας, αλλά, κυρίως, την απαράδεκτη -σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ- συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, ακόμα και βρεφών, που βιώνουν το δράμα και τη δυστυχία του πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τουυπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα o εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σημείωσε πως η χρήση βίας, οι περιπολίες με πυροβόλα όπλα και η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος-μέλος της ΕΕ.

Ο κ. Κούτρας επισήμανε επίσης ότι «είναι προφανές ότι το βάρος της άνευ προηγουμένου τρέχουσας προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να επωμιστεί μία μόνο χώρα, στην προκειμένου περίπτωση η Ελλάδα που κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Τέλος, τόνισε ότι η έκτακτη αυτή περίσταση απαιτεί ανθρωπιά, συνεργασία, αλληλεγγύη και συντονισμό με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους και όχι αποτρόπαιο κυνισμό, προκλητικές δηλώσεις, χρήση βίας και επιστροφή σε ψυχροπολεμικά τείχη.

Σχετικές ειδήσεις