ΕΘΝΙΚΑ

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών στο Πατριαρχείο

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών στο Πατριαρχείο

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόνι Μπλίνκεν συναντήθηκε στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος και συζήτησαν για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Το απόγευμα του Σαββάτου, 21ης Νοεμβρίου, ο Εξοχ. κ. Tony Blinken, Υφυπουργός Εξωτερικών της Αμερικής, προσήλθεν εις τα Πατριαρχεία, συνοδευόμενος υπό των Εξοχ. κ. John Bass, Πρέσβεως της Αμερικής εν Αγκύρα, Εντιμ. κ. George Tagg, Ειδικού Συμβούλου παρά τη Α. Εξοχότητι επί Ευρωπαικών Θεμάτων, Ευγεν. κ. Amanda Sloat, Στελέχους του State Department, και κ. Brigid Ryan, εκ του ενταύθα Γ. Προξενείου της Αμερικής, και εγένετο δεκτός εν τω Πατριαρχικώ Γραφείω μετά πολλής εγκαρδιότητος υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, μεθ’ Ου ο υψηλός επισκέπτης έσχε μακράν, επί μίαν ώραν, συνομιλίαν επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και της σημερινής επικαιρότητος εν Τουρκία και ευρύτερον.

Σημειωτέον, ότιο Εξοχώτατος, προσερχόμενος εις την καθέδραν της Μητρός Εκκλησίας, επεσκέφθη και τον Π. Πατριαρχικόν Ναόν, ξεναγηθείς υπό του Πανοσιoλ. Τριτεύοντος κ. Νήφωνος, ενώ απεδόθησαν αυτώ αι νενομισμέναι, υπό των κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής, τιμαί κατά την τε προσέλευσιν και την αναχώρησιν αυτού εκ των Πατριαρχείων.

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις