ΕΘΝΙΚΑ

Προειδοποιήσεις Αβραμόπουλου για Σένγκεν

Προειδοποιήσεις Αβραμόπουλου για Σένγκεν

«H Συνθήκη Σένγκεν βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησής της θέτει στην ουσία σε αμφισβήτηση αυτές τις αρχές αλλά και δεν ωφελεί ούτε προσφέρει λύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για τα όσα ακούγονται περί εξόδου της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε για το θέμα, «Η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής. Και δεν αφορά τις χώρες πρώτης υποδοχής ή τις χώρες προορισμού μόνο, αλλά όλη την Ευρώπη.

Παρά την ασφυκτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρώσει αυτή τη προσπάθεια που θα δώσει απτά αποτελέσματα.

Η άμεση και πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων σε πρόσφατα συμβούλια, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από όλα τα Κράτη Μέλη θα ενισχύσει την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων αλλά και θα επαναφέρει τον έλεγχο στα βόρεια σύνορα, όπου μη ταυτοποιημένοι μετανάστες προσπαθούν να συνεχίσουν τη πορεία τους προς τα βόρεια.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη βάση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων».

Ερώτηση: Μέχρι πότε δηλαδή;

«Μέχρι τη Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου η κατάσταση πρέπει να έχει βελτιωθεί σημαντικά τόσο στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας.
Eίμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα βάλει τέλος στις θεωρίες είτε περί κατάρρευσης της ζώνης Σένκγεν είτε περί εξόδου της χώρας από αυτή».

Σχετικές ειδήσεις