ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακό: Τι είπαν Μπαν κι Μουν-Τσαβούσογλου στη Ν.Υόρκη

Κυπριακό: Τι είπαν Μπαν κι Μουν-Τσαβούσογλου στη Ν.Υόρκη

Mεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν κι μουν με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη, ήταν και το Κυπριακό, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων "Ανατολή".

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή, συζήτησαν το αποτέλεσμα της Συνόδου για το περιβάλλον στο Παρίσι, της Συνόδου των G 20 στην Αντάλεια και την κατάσταση στη Συρία. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε στον ΓΓ ότι πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία πολιτικής αλλαγής αλλιώς δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα της Συρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης την κατάσταση ευρύτερα στη Μέση Ανατολή και αντάλλαξαν απόψεις για την πρόοδο στο Κυπριακό. Σύμφωνα πάντα με το “Ανατολή”, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη δεν υπάρχει τελική συμφωνία με το Ισραήλ για την ομαλοποίηση των διμερών τους σχέσεων και πως οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, σε δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη διεθνή σύνοδο για τη Συρία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία γίνονται και πρέπει να συνεχιστούν. “Ένας από τους όρους έχει γίνει αποδεκτός. Για να γίνουν αποδεκτοί και οι άλλοι δύο, οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε επίπεδο ειδικών. Πώς θα οριστικοποιηθεί; Ποια βήματα θα γίνουν; Αλλά ακόμη δεν έχει γίνει ένα συγκεκριμένο βήμα. Οι συναντήσεις συνεχίζονται. Θα δούμε όλοι μας πως θα καταλήξει αυτή η διαδικασία”.

Απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις