ΕΘΝΙΚΑ

Μονόδρομος η έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν, χωρίς Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Μονόδρομος η έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν, χωρίς Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Από τη μία έχουμε την ΕΕ να... παίζει μπάλα όποτε θελήσει στις πλάτες της Ελλάδας κι από την άλλη έχουμε μίαελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να αντιμετωπίσει χωρίς ίχνος εθνικής πολιτικής ένα μείζον εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό πρόβλημα, όπως είναι τοπροσφυγικό.

Για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, η Ελλάδα καλείται να βγάλει το «φίδι από την τρύπα». Αυτό αποτελεί γεγονός. Όμως, σε καμία περίπτωση αυτό μπορεί να συνιστά άλλοθι για την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πράξει τα δέοντα, προς όφελος τόσο της εθνικής κυριαρχίας όσο και υπέρ του ελληνικού λαού.

Η εγκληματική πολιτική της ΕΕ δεν δικαιολογεί συγχωροχάρτι για την ασυνεννοησία σε εθνικό επίπεδο, την ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών και θεσμικών παραγόντων, την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές των περιοχών που πλήττονται άμεσα από το προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Επιπλέον, δεν γίνεται από τη μία να υπογράφουμε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και από την άλλη να τις καταγγέλλουμε ή να μην τις εφαρμόζουμε.

Όταν πνίγονται καθημερινά παιδιά στο Αιγαίο, όταν στα εθνικά μας σπλάχνα στριμώχνεται όχι μόνον ένας, αλλά πολλοί Αϊλάν, δεν γίνεται να κυριαρχούν της εθνικής μας πολιτικής μικοσυμφέροντα και πεπαλαιωμένες εσωκομματικές αντιλήψεις.

Η χώρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός κόμματος, είτε μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είτε όμως και για όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης!

Μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν για τη διορία των τριών μηνών, περιθώρια για περαιτέρω λάθη δεν υπάρχουν.

Οδεύουμε προς την έξοδο και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να περπατάμε στη λάσπη, πιστεύοντας ως αιθεροβάμονες ότι τα παπούτσια μας θα μείνουν καθαρά…

Η ανακολουθία λόγων και πράξεων, θα παρέμενε σε επίπεδο πολιτικού διαλόγου και δεν θα έπαιρνε τα χαρακτηριστικά εθνικής γκιλοτίνας, εάν δεν συνεχίζονταν τα τραγικά λάθη.

Από τη μία Αμυγδαλέζα, στις πολλές. Από το ένα Μνημόνιο, στα πολλά…

Οι Ευρωπαίοι δίνουν στον «ασθενή»… τρεις μήνες ζωής.

Αν και βρισκόμαστε στην κορυφή μιας επικίνδυνης τσουλήθρας, συνεχίζουμε να χαμογελάμε ανόητα.

Όχι ως λαός, γιατί ο λαός της Ελλάδας, καθημερινά, ακόμη και με τα λιγοστά που του έχουν απομείνει, δίνει μαθήματα ανθρωπισμού.

Αλλά σε επίπεδο εθνικής πολιτικής χρειάζεται Εθνικό Σχέδιο!

Στο τελεσίγραφο της εξόδου από τη Ζώνη Σένγκεν υπάρχει ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ: ΕΕ – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ – ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Καιρός να ξυπνήσουν!

Σχετικές ειδήσεις