ΕΘΝΙΚΑ

Γιατί «ξαφνικά» το Καστελόριζο γεμίζει πρόσφυγες και μετανάστες;

Γιατί «ξαφνικά» το Καστελόριζο γεμίζει πρόσφυγες και μετανάστες;

Το τελευταίο τριήμερο έχουν αποβιβαστεί στο νησί περί τους 600 πρόσφυγες και μετανάστες. Σχεδόν διπλάσιος αριθμός απ' ότι είναι οι κάτοικοι του νησιού. Αυτό δεν συνέβαινε ένα μήνα πριν. Γιατί συμβαίνει τώρα; Τι γίνεται; Η Τουρκία ακολουθεί πια νέο μοντέλο «εποικισμού» κατά τα πρότυπο της στην Κατεχόμενη Κύπροή όχι;

Διότι η τουρκική κυβέρνηση διά της επιχειρησιακής της στρατηγικής «χρησιμοποιεί αυτοβούλως τις ροές ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής σε συνδυασμό με τις ένοπλες δυνάμεις»!

Το ΓΕΕΘΑ επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τέτοια αύξηση νησί.

Δεν είναι τυχαίο. Η Άγκυρα προκαλεί «τεχνητή αύξηση της ροής» σε μία σειρά προεπιλεγμένων στοιχείων, μεταδίδει το defence - point, καθώς έχει βρει πρόσφορο έδαφος μετά και από την νατοϊκή εμπλοκή.

Η συμμαχική ναυτική δύναμη παραμένει αδρανής στο κέντρο του Αιγαίου, καθώς δεν έχει συνεδριάσει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, από την οποία θα δοθεί η εντολή για ενέργειες, καθώς – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – η Τουρκία έχει εγείρει σειρά ζητημάτων, επιχειρώντας την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο σε όλα τα επίπεδα.

Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, η βεβαιότητα του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου πως έχουν προσδιοριστεί οι τομείς δράσης της συμμαχικής δύναμης, είναι στον... «αέρα».

Η Τουρκία παίζει ύπουλο παιχνίδι κι αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν άπαντες. Κυρίως δε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση...

Η Τουρκία παίζει με τους δουλέμπορους. Εκτός ή εντός της ΕΕ.

Η ελληνική πλευρά δεν ξέρουμε ακόμη πώς προτίθεται να αντιδράσει...

Σχετικές ειδήσεις