ΕΘΝΙΚΑ

Κήρυγμα μίσους κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών

Κήρυγμα μίσους κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών

Την ώρα που ο Τσίπρας χασκογελούσε με τον Νταβούτογλου, ο Νατζί Αγμπάλ επιδίδονταν σε άνευ προηγουμένου κήρυγμα μίσους κατά της Ελλάδας.

«Έλα λοιπόν αδελφέ μου χέρι-χέρι να ανατινάξουμε τις βόμβες, να σιγήσουν οι καμπάνες»

Το Newsbomb.gr τόνιζε χθες, κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Νταβούτογλου, ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εμπιστεύεται τους Τούρκους, μιας και από μπροστά το παίζουν φίλοι μας και καλοί γείτονες και από την άλλη επιδίδονται σε «ύποπτα» παιχνίδια κατά της χώρας μας.

Μία μέρα μετά επιβεβαιωνόμαστε πλήρως.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας στη Σμύρνη, κορυφαίος Τούρκος υπουργός, ο υπουργός Οικονομικών Νατζί Αγμπάλ επιδίδονταν σε ένα απίστευτο κήρυγμα μίσους κατά της Ελλάδας και μάλιστα μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Ο Τούρκος υπουργός απήγγειλε ένα ποίημα που στους στίχους του περιλαμβάνονται μισαλλόδοξες εκφράσεις, όπως «άπιστος Έλληνας», «να σιγήσουν οι καμπάνες» με βόμβες.

Συγκεκριμένα οι στίχοι του Τούρκου ποιητή Ισμέτ Οζέλ έχουν ως εξής:

«Δεν ακούγεται πλέον η προσευχή, ο σταυρός πάνω στον άμβωνα.
Έβαλε τη σημαία του ο άπιστος Έλληνας, στα τζαμιά, παντού.
Έλα λοιπόν αδελφέ μου χέρι-χέρι
να ανατινάξουμε τις βόμβες, να σιγήσουν οι καμπάνες.
Σίγησαν οι καμπάνες
και ακούστηκε από τους μιναρέδες μία γνώριμη φωνή αιώνων:
Μέγας είναι ο Θεός, μέγας είναι ο Θεός.»

Ο υπουργός ανέφερε πως απήγγειλε τους στίχους σε απάντηση ενός ποιήματος του Ναζίμ Χικμέτ που διάβασε λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μεχμέτ Τουμ για να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα ποίημα «που εκφράζει και έχει αναφορές σε ένα ιστορικό παρελθόν που μας αγγίζει».

Το ποιητικό παραλήρημα του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του CHP ο οποίος έκανε λόγο για «κήρυγμα μίσους» και πως οι στίχοι θίγουν τόσο την Ελλάδα με την οποία η Τουρκία διατηρεί διπλωματικές σχέσεις, ασχέτως των γεγονότων του παρελθόντος.

«Γιατί ένα μέλος της κυβέρνησης προβαίνει σε μία τέτοια πράξη, με τη σκοπό;» αναρωτήθηκε ο Οζγκιούρ Οζέλγια, για να συμπληρώσει ότι «ακούσαμε (τον υπουργό) με λύπη και ντροπή».

Στο ίδιο κλίμα και η αντίδραση του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του οποίου επίσης καταδίκασε τον υπουργό, κάνοντας και αυτός λόγο για κήρυγμα μίσους.

Οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν τον προεδρεύοντα να διακόψει τη συνεδρίαση της εθνοσυνέλευση.

Ρoή Ειδήσεων