ΕΘΝΙΚΑ

Στη Δράμα τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού (pics)

Στη Δράμα τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού (pics)

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας, χθες Κυριακή 3 Απριλίου.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο, στην συνέχεια ιερούργησε και εκήρυξε επίκαιρα για τη σημασία του Τιμίου Σταυρού στον πνευματικό μας αγώνα στη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Επίσης τιμήθηκε και η μνήμη της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού διότι στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, φυλάσσονται κειμήλια (εικόνες του τέμπλου κ.λ.π.) που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Αδριανουπόλεως.

Για τα θύματα των σφαγών του Θρακικού Ελληνισμού ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ.Τσουπάκης Νικόλαος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού. Παρευρέθηκαν οι Θρακικοί Σύλλογοι του Νομού Δράμας αλλά και αντιπροσωπεία Θρακικών Συλλόγων από τις όμορες περιοχές και από τις πόλεις Βέροια και Κατερίνη.

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ναού, στο μνημείο των σφαγιασθέντων Θρακών από τους Βουλγάρους και τους Νεότουρκους εψάλη επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου και έγινε κατάθεση στεφάνων

Σχετικές ειδήσεις