ΕΘΝΙΚΑ

Εθνικό έγκλημα – Νομοθετούν τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

Εθνικό έγκλημα – Νομοθετούν τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τσίπρας και Καμμένος στήνουν κομματικούς στρατούς μέσα στο στράτευμα – Διχάζουν τους ένστολους και θέτουν σε κίνδυνο το αξιόμαχο του Ελληνικού Στρατού

Μέχρι σήμερα είχαμε απλά την υποψία ότι η Αριστερά δε γνωρίζει πως λειτουργεί ο θεσμός του Στρατού, ή το Σύνταγμα ή έστω οι νόμοι.

Σήμερα όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε τις υποψίες μας.

Με τροπολογία που ήρθε νύχτα στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θεσμοθετείται για πρώτη φορά στη χώρα μας ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Την τροπολογία έφερε στη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη με το αιτιολογικό ότι είναι θεσμικός ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να υπάρχει και σε αυτές... ελεύθερη έκφραση.

Σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκαν θετικοί στην τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει τη δυνατότητα συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

Ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, τόνισαν ότι ο συνδικαλισμός στο στρατό είναι ένα... δημοκρατικό μέτρο.

Διαλύουν με νόμο και τον Ελληνικό Στρατό

Είναι γνωστό, σε όλους και κυρίως στους άντρες, ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ιδιαίτερη φύση του θεσμού δεν το επιτρέπει.

Ο νόμος προβλέπει ειδικό τρόπο, ώστε να εκφράζουν οι ένστολοι τους προβληματισμούς τους, χωρίς όμως να διαταράσσεται το αξιόμαχο και λειτουργικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Στρατός είναι ο θεσμός εκείνος που ισχύει η αρχή του «ενός Ανδρός». Για το λόγο αυτό αποτελεί πρότυπο οργάνωσης, πρότυπο πειθαρχίας και σεβασμού των θεσμών και των Αρχών. Αποτελεί το τελευταίο προπύργιο για τη διαφύλαξη των Ιερών και Όσιων του Έθνους μας.

2384428

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, ο Πάνος Καμμένος βάζει ταφόπλακα στο ελληνικό στράτευμα.

Είναι σαφές, πως η κυβέρνηση αυτή δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί ένα έννομο κράτος. Η ιδεοληψία τους, η «αριστερή» (στα χαρτιά, διότι στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα κάθε άλλο παρά αριστερή είναι) νοοτροπία τους, ή έστω η άγνοιά τους δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Ποτέ όμως δεν περιμέναμε ότι θα βαλθούν να καταστρέψουν και τον Ελληνικό Στρατό.

Τι θα γίνει λοιπόν αν τελικά ψηφιστεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις; Θα μπορούν οι ένστολοι συνδικαλιστές να κηρύττουν και απεργία στον Στρατό Ξηράς, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία; Θα αποφασίζουν (προφανώς διά ψηφοφορίας) πώς θα λειτουργεί μια στρατιωτική μονάδα, παρακάμπτοντας τον διοικητή (όπως προβλέπουν και οι στρατιωτικοί κανονισμοί); Τι θα γίνει αν σε ημέρα απεργίας οι Τούρκοι παραβιάσουν τον εναέριο χώρο; Θα τους πούμε, ξέρετε έχουμε απεργία, μπορείτε να φτάσετε μέχρι την Αθήνα; Ή μήπως θα ακυρώνετε η ημέρα κατάταξης νεοσυλλέκτων επειδή οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί έχουν απεργία;

Μπορεί να μας δώσει απάντηση η κυβέρνηση, πώς θα λειτουργήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις όταν μέσα στις τάξεις της θα μπει συνδικαλισμός και κατ’ επέκταση ο κομματισμός;

Πού το πάει ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Τι προσπαθούν να κάνουν; Να διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις; Ή μήπως να δημιουργήσουν κομματικό στρατό μέσα στο ίδιο το στράτευμα;

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν το σκληρό πυρήνα του κράτους και της εθνικής κυριαρχίας και η πολιτεία οφείλει να τα προστατεύει ώστε να μην έχουν καμία ανάγκη συνδικαλισμού και τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται σε συνεργασία της στρατιωτικής ηγεσίας και του πολιτικού προϊσταμένου. Τα στελέχη και οι στρατιώτες έχουν άλλα θέματα που ζητούν επιτακτικά λύση, από την πλευρά της Πολιτείας και όχι αν θα υπάρχει συνδικαλισμός στο στράτευμα.

Ο κ. Καμμένος θα πρέπει να μάθει ότι σε ακραίες καταστάσεις ο Συνδικαλισμός δύναται να μετατραπεί σε Αναρχισμό, διότι και αυτός έχει ως κίνητρο την απαλλαγή της κοινωνίας από το κράτος της εξουσίας. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν και αυτές από την πλευρά τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα ώστε να σταματήσει το εθνικό έγκλημα της εγκαθίδρυσης συνδικαλισμού στον Ελληνικό Στρατό.

Σχετικές ειδήσεις