ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικά F-16 στο Αιγαίο – Αναζητούν ταχύπλοα με Τούρκους κομάντος

Τουρκικά F-16 στο Αιγαίο – Αναζητούν ταχύπλοα με Τούρκους κομάντος

Τουρκικά μαχητικά F-16 φέρονται να απογειώθηκαν για να ελέγξουν πληροφορίες ότι τουρκικά ταχύπλοα πέρασαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 απογειώθηκαν την Τετάρτη από τουρκικές βάσεις, προκειμένου να διασταυρώσουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, εντοπίστηκαν να κινούνται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Την πληροφορία για την κινητοποίηση της τουρκικής αεροπορίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters τουρκική στρατιωτική πηγή.

Πληροφορία από την τουρκική ιστοσελίδα της «Χουριέτ» ανέφερε ότι μια μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν εναντίον του τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καθώς εκεί είχε καταλύσει για τις διακοπές του, επιχειρούσε να κινηθεί με πλωτά προς την Ελλάδα.

Σε επιφυλακή είναι και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού τα οποία πραγματοποιούν περιπολίες ενώ έρευνες πραγματοποιεί και ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο. Η επιχείρηση συνεχίζεται και το Super Puma αντικαθίσταται με άλλο από την Ελευσίνα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ελληνικές αρχές είχαν τεθεί σε συναγερμό, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι δύο τουρκικά φουσκωτά, με 40 έως 50 επιβάτες, πλέουν τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο χώρα ανοιχτά τις Σύμης, παραμένοντας ωστόσο σε τουρκικά ύδατα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 - 7 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχετικές ειδήσεις