Απίστευτη πρόκληση του Ράμα εναντίον της Ελλάδας: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί

Newsbomb

Απίστευτη πρόκληση του Ράμα εναντίον της Ελλάδας: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί

Ειδήσεις για Έντι Ράμα: Η αμετροέπεια αναδεικνύεται σε κακό σύμβουλο για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος, μιλώντας την Κυριακή (20/11/2016) από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της αλβανικής Διασποράς στα Τίρανα, βρήκε εκ νέου την ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον της Ελλάδας, σχεδόν απειλώντας την Αθήνα ότι δεν θα σωπαίνει στο εξής σε ό,τι αφορά τα θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK, Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ!

«Οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές, όμως εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί», δήλωσε σε ιδιαίτερα προκλητικό ύφος ο κ. Ράμα και πρόσθεσε: «Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα. Από την άλλη όμως, είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτές οι σχέσεις χρειάζονται σήμερα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια εναπομείναντα ζητήματα».

«Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, μαζί με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά με εποικοδομητικό πνεύμα και να δούμε το μέλλον, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αρχές. Έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια, καθόλου εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια που δεν είναι προς όφελος αυτής της στρατηγικής σχέσης γειτονίας, που έχουμε με την Ελλάδα. Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί και να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε», είπε – μεταξύ άλλων – ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Δυστυχώς, ο κ. Ράμα δείχνει να επιμένει στο παιχνίδι της πρόκλησης και επιχειρεί με κάθε τρόπο να ξεσηκώσει τον αλβανικό «μεγαλοϊδεατισμό», προφανώς επιχειρώντας να ικανοποιήσει το εθνικιστικό ακροατήριο της χώρας του.

Εντούτοις, η στάση του αυτή θα έπρεπε να προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση και δη το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ράμα επιχειρεί τέτοιου είδους «τσαμπουκάδες».

Μάλιστα, το Newsbomb.gr, με συνεχή ρεπορτάζ έχει προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά για το ανθελληνικό «παραλήρημα» που διακατέχει τον κ. Ράμα, ο οποίος δείχνει να επιμένει πεισματικά στο ζήτημα της Τσαμουριάς.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είχε υποστηρίξει, με ανάρτησή του στο Facebook ότι οι Αλβανοί ήταν εκείνοι που έσωσαν την Ακρόπολη από τους βομβαρδισμούς των Ενετών και είχαν ταΐσει τους Έλληνες.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις σχετικά με τον Έντι Ράμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved