ΕΘΝΙΚΑ

Συναγερμός στο Αιγαίο - Σκληρές αερομαχίες ελληνικών μαχητικών με τουρκικά F-16

Συναγερμός στο Αιγαίο - Σκληρές αερομαχίες ελληνικών μαχητικών με τουρκικά F-16

Ειδήσεις | Αιγαίο: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας οι Τούρκοι.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (05/12/2016) δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης - Χίου.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση (!), παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο και προκάλεσαν αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά.

Μετά την εμπλοκή, το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο, αντί όμως να επιστρέψουν στη βάση τους, παραβίασαν εκ νέου τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο.

Πετώντας νοτιότερα, μπήκαν και πάλι στο FIR Αθηνών και προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν και πάλι τα τουρκικά F-16, αλλά οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερη αερομαχία με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, και πάλι οι Τούρκοι πιλότοι δεν επέστρεψαν αμέσως στον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά κινήθηκαν νοτιοανατολικά, πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο