ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνική Μειονότητα Αλβανίας: Τιμήθηκε η 26η επέτειος από την εξέγερση στο Αλύκο (video)

Ελληνική Μειονότητα Αλβανίας: Τιμήθηκε η 26η επέτειος από την εξέγερση στο Αλύκο (video)

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με το Δήμο Φοινικαίων, οργάνωσαν την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου εκδήλωση μνήμης από την εξέγερση στο Αλύκο.

Μετά την λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργυρόκαστρου κ. κ. Δημήτριου, ακολούθησε μνημόσυνο – τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων. Συγκίνηση προκάλεσε και η επιθυμία του Μητροπολίτη να τελέσει μνημόσυνο στον τάφο του Βαγγέλη Ζάχου που πέθανε στα κάτεργα του Χότζα μνημονεύοντας ταυτόχρονα όλους όσους μαρτύρησαν στις φυλακές του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η καθιερωμένη εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων στην Κεντρική Πλατεία του Αλύκου (Πλ. Κύπρου).

Χαιρέτησαν ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς, ο Δήμαρχος Φοινικαίων κ. Λεωνίδας Χρήστου, ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Βασίλειος Τόλιος, ο βουλευτής ΣΚΑ κ. Ανδρέας Μάρτος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Πρόεδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος εκ μέρους του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων από το Κομμουνιστικό Καθεστώς και ο εκπρόσωπος των οικογενειών Βασίλειος Μάσσιος.

Για την σημασία της μέρας και την θηριωδία του κομμουνιστικού καθεστώτος κατά των Βορειοηπειρωτών μίλησε η φιλόλογος Ελεονώρα Κοκαβέση μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του κόμματος ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ κ. Χρήστος Κίτσιος, η Διευθύντρια Κρατικής Επιτροπής Μειονοτήτων κα. Κωνσταντίνα Βεζιάνη, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλιος, ο αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος, ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Ομόνοιας Αγίων Σαράντα Βασίλης Κάγιος, ο πρόεδρος Αδελφότητας Αλυκιωτών Μιχάλης Γιώτης, διαχειριστές επαρχιών, εκπρόσωποι αλβανικών κομμάτων και άλλοι.

ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων