ΕΘΝΙΚΑ

«Κουρελού» τα εθνικά θέματα: Οι Τούρκοι κάνουν… πάρτι και ο Ζουράρις δίνει «μπιρ παρά» νησιά!

«Κουρελού» τα εθνικά θέματα: Οι Τούρκοι κάνουν… πάρτι και ο Ζουράρις δίνει «μπιρ παρά» νησιά!

Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, με φόντο τα εθνικά θέματα: τη στιγμή που η Τουρκία δεν λέει με τίποτα να σταματήσει το βρώμικο αλυτρωτικό παιχνίδι της, αμφισβητώντας την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας σε κάθε ευκαιρία, υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προβαίνουν σε άκρως υπονομευτικές δηλώσεις.

Απίστευτες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τη στιγμή που η Άγκυρα προκαλεί ασύστολα στο Αιγαίο - Κύριε Τσίπρα συμμαζέψτε, επιτέλους, τους υπουργούς σας!

Την αρχή την είχε κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος ζήτησε αφενός να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, αφετέρου να σταματήσει να χαρακτηρίζεται ως εθνικό σύμβολο.

Διαβάστε εδώ τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου

Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος βρήκε… άξιο σύμμαχο στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος έσπευσε να μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και να αποκαλέσει «λαϊκιστές» όσους δεν ασπάζονται τη θεωρία του υπουργού Δικαιοσύνης.

Διαβάστε εδώ το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Τσιρώνη

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, χθες, Τετάρτη (14/12/2016) ήρθε και το «παραλήρημα» του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Και παρά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και παρά το γεγονός ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο Κώστας Γαβρόγλου, έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κ. Ζουράρις επανήλθε λίγο αργότερα στο θέμα, μιλώντας στον Real FM, επιμένοντας πως δεν μετανιώνει για τη δήλωσή του: «Επιμένω! Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει».

Ωστόσο, ο κ. Ζουράρις επανήλθε και σήμερα, Πέμπτη (15/12/2016) με νέες προκλητικές δηλώσεις

Εδώ, λοιπόν, είναι μάλλον λάθος να μιλάει κανείς απλώς για ατοπήματα. Πρόκειται για την απόλυτη ξεφτίλα! Ιδίως από τη στιγμή που τα όσα έχουν ειπωθεί προέρχονται από ενεργά υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και το ερώτημα που ευθύς αμέσως τίθεται είναι το εξής: Πώς είναι δυνατόν να παραμένουν στις καρέκλες τους υπουργοί με τέτοιες δηλώσεις που υπονομεύουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τα εθνικά θέματα, στο όνομα μιας δήθεν «πολιτικής ορθότητας»;

Το έχουμε πει αρκετές φορές εδώ στο Newsbomb.gr: Ο εθνομηδενισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο όνομα μιας «πολιτικώς ορθής» έννοιας, η οποία φτάνει στο σημείο να εξισώνει τη φιλοπατρία με τον εθνικισμό έχει καταντήσει πλέον γραφικός και σίγουρα κουραστικός.

Δύο σημαντικές επισημάνσεις:

- Το να σέβεται κανείς τη Σημαία της χώρας του αντανακλά το σεβασμό που δείχνει σε ανθρώπους που χρόνια και αιώνες νωρίτερα πολέμησαν, για να μπορεί ελεύθερα να λέει κανείς σήμερα όσα πρεσβεύει.

- Το να μιλάει κανείς με σεβασμό για τα νησιά μας που καθημερινά βρίσκονται στο στόχαστρο των Τούρκων, με τις ανιστόρητες διεκδικήσεις τους και τις θεωρίες περί «γκρίζων ζωνών», συνιστά πλέον μια στοιχειώδη συμπεριφορά.

Κύριε Τσίπρα, είναι καιρός πλέον να συμμαζέψετε τα λουριά των υπουργών σας. Έχουν «ξεφύγει» τελείως, ιδίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εθνικών θεμάτων. Μοιάζει πλέον σαν εμείς οι Έλληνες να σκάβουμε τον ίδιο μας το λάκκο! Σας είναι, άραγε, τόσο δύσκολο να το καταλάβετε;

Επιτέλους, πρέπει να σοβαρευτεί αυτή η κυβέρνηση. Ήδη, δυστυχώς, ζούμε ως χώρα μια τεράστια οικονομική τραγωδία, με εκβιασμούς από πλευράς των δανειστών που σέρνουν εδώ και 6,5 χρόνια μια χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τουλάχιστον, ας προσπαθήσει το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου να μην παρασύρει με τη στάση του την Ελλάδα και σε μια εθνική τραγωδία, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τα εθνικά θέματα

Σχετικές ειδήσεις