ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση από τους Αλβανούς: Κατέστρεψαν ελληνική σημαία σε μειονοτικό χωριό στη Βόρεια Ήπειρο

Πρόκληση από τους Αλβανούς: Κατέστρεψαν ελληνική σημαία σε μειονοτικό χωριό στη Βόρεια Ήπειρο

Ειδήσεις | Αλβανοί: Σε μια αηθέστατη και απαράδεκτη ενέργεια προέβησαν τα «πρωτοπαλίκαρα» του αλβανικού εθνικιστικού κόμματος «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία», όταν την Πέμπτη (19/01/2017) εισέβαλαν στο μειονοτικό χωριό Δρόπολη, κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε δίπλα από ένα παρεκκλήσι και στη συνέχεια την έσκισαν.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Και σα να μην έφτανε αυτό, οι Τσαμουριάς έσπευσαν αμέσως μετά να ανεβάσουν στην ιστοσελίδα τους στο Διαδίκτυο το «κατόρθωμά» τους, με τον αρχηγό τους, τον Ταχίρ Βελίου να επιτίθεται με ψεύδη εναντίον της Ελλάδας, εγείροντας εκ νέου θέμα Τσαμουριάς!

Στο διαδικτυακό «παραλήρημά» του ο Βελίου γράφει: «Εφόσον οι αυτόχθονες αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας».

Ωστόσο, ο κύριος αυτός προφανώς λησμονεί ότι η Δρόπολη είναι επί σειρά ετών το κέντρο της αναγνωρισμένης από τα Τίρανα ελληνική μειονοτικής περιοχής της Βόρειας Ηπείρου, με κατοχυρωμένα δικαιώματα τόσο για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας όσο και για την ανάρτηση των εθνικών συμβόλων.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται πως έχει απαγορευτεί στον Βελίου η είσοδος στην Ελλάδα, καθώς τον Αύγουστο του 2016 είχε προσπαθήσει να παρουσιάσει στα Γιάννενα ένα βιβλίο υπό τον τίτλο «Μεγάλη Αλβανία».

Όπως εκτιμούν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής, η επίθεση των Αλβανών εθνικιστών, μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να εκληφθεί, καθώς φαίνεται πως ο Βελίου και οι νεοτσάμηδές του ποντάρουν πολύ στη ρητορική μίσους που έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, εναντίον της χώρας μας, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από μερικούς μήνες, όταν ήγειρε ξανά θέμα τσάμηδων και ισχυριζόταν πως η Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, σώθηκε από Αλβανούς.

Το Newsbomb.gr έχει επισημάνει με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ την αυξανόμενη προκλητικότητα της Αλβανίας και περιμένει να δει την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απέναντι σε αυτή τη νέα απίστευτη πρόκληση.

Πηγές φωτογραφιών: himara.gr, levizjalshb.com

Σχετικές ειδήσεις