ΕΘΝΙΚΑ

Ίμια: «Γιαλαντζί» ένταση και ψέματα προφασίζονται οι Τούρκοι και προκαλούν

Ίμια: «Γιαλαντζί» ένταση και ψέματα προφασίζονται οι Τούρκοι και προκαλούν

Ειδήσεις | Ίμια: Μόλις λίγες ώρες μετά το άθλιο non paper που κυκλοφόρησε η τουρκική κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί εξαγόρασαν την ελευθερία τους δίνοντας στην Ελλάδα απόρρητες πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η Άγκυρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να συντηρήσει το σκηνικό έντασης γύρω από την περιοχή των Ιμίων, στήνοντας ακόμη και ψεύτικα θερμά επεισόδια!

Το τουρκικό πρακτορείο Dogan, με τηλεγράφημά του στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (31/01/2017) , υποστήριξε ότι «δυο ελληνικά σκάφη πέρασαν ανάμεσα στις βραχονησίδες και μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Μάλιστα, το δημοσίευμα του συγκεκριμένου ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέφερε ότι για τουλάχιστον 45 λεπτά επικρατούσε ένταση στην περιοχή κι ότι τα δύο ελληνικά σκάφη αποχώρηση έπειτα από την παρέμβαση συνολικά πέντε τουρκικών σκαφών.

Έγραφε δε το Dogan: «Η ένταση τελείωσε όταν τα ελληνικά σκάφη αποχώρησαν προς την Κάλυμνο, 1,5 μίλι από τα Ίμια. Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή, συνεχίζεται».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο περιστατικό μάλλον πρόκειται για ακόμη ένα παιχνίδι προπαγάνδας των Τούρκων, καθώς το πρακτορείο «Ανατολή» (Anadolu) δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε «θερμό επεισόδιο» κοντά στα Ίμια, αναφέροντας απλώς ότι οι ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις απλά παραμένουν σε επιφυλακή περιμετρικά των δύο βραχονησίδων.

Εξάλλου και το ΓΕΕΘΑ διέψευσε ότι υπήρξε το παραμικρό στην περιοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι οι Τούρκοι δεν σέβονται τίποτα, καθώς ανήμερα της 21ης επετείου από το θερμό επεισόδιο, που κόστισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες αξιωματικούς, επιλέγει να θέσει σε πλήρη εφαρμογή ένα προκλητικό παιχνίδι τεχνητής έντασης, αδιαφορώντας για τη ζημία που δημιουργείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για το θερμό επεισόδιο στα Ίμια

Σχετικές ειδήσεις