ΕΘΝΙΚΑ

Εκτός ορίων οι Τούρκοι - Απειλούν ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο!

Εκτός ορίων οι Τούρκοι - Απειλούν ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο!

Σε αμείωτο βαθμό συνεχίζονται οι τούρκικες προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ ότι η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες, τονίζοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν», ακόμη μια νέα πρόκληση τουρκικής προελεύσεως έρχεται να… τεντώσει το σκοινί ανάμεσα στις δυο χώρες, με φόντο το Αιγαίο.

Πρόκειται για τον Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, βουλευτή Σμύρνης του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) , ο οποίος δεν δίστασε να απειλήσει ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο, δηλώνοντας μέσω Twitter.

«Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (σ.σ τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε», έγραψε σε ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι το παραλήρημα του Τούρκου βουλευτή ξεκίνησε από χθες, Τρίτη (31/01/2017) αναφέροντας: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια αλλά επειδή ο ανόητος επικεφαλής του ναυτικού τότε φοβήθηκε δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί η Άγκυρα με απειλές και παραβιάσεις στο Αιγαίο

«Φωτιά» στο Αιγαίο βάζει η τουρκική προκλητικότητα

Η τουρκική πλευρά, που δεν έχει σταματήσει τις προκλήσεις από την ημέρα της απόφασης του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσης των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία, κλιμακώνει τη στάση της.

Σήμερα, αφού σημειώθηκαν δέκα παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ: ««Η Ελλάδα -όπως στα Ίμια -προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες. Η Τουρκία όμως δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο».

Η δήλωση έγινε σε ημερίδα που διοργάνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού και αμέσως έγινε μεγάλη διασπορά της στα τουρκικά ΜΜΕ.

Νωρίς σήμερα το πρωί, 1η Φεβρουαρίου σημειώθηκαν δέκα παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά F-16.

Λίγη ώρα μετά τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια, από ελικόπτερο, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν 8 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Για περίπου 40 λεπτά τα δυο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο.

Άμεσα, σηκώθηκαν ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν σε αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπερπτήσεις στα Ίμια έγιναν στις 7.43, 7.57, 7.59, 8.24, 8.25 και 8.28 και πάνω από την Καλόλιμνο στις 8.27 και στις 8.41

Λίγη ώρα αργότερα ακόμη δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο νέες υπερπτήσεις, στις 9:08 και στις 9:15.

Σχετικές ειδήσεις