ΕΘΝΙΚΑ

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: «Παραλήρημα» βουλευτή που θεωρεί το Αιγαίο τουρκικό βιλαέτι!

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: «Παραλήρημα» βουλευτή που θεωρεί το Αιγαίο τουρκικό βιλαέτι!

Ειδήσεις | Τουρκία: Δεν λέει να κοπάσει με τίποτα η προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο, με τη «μονταζιέρα» των τουρκικών ΜΜΕ να κατασκευάζει πλέον σε καθημερινή βάση δήθεν «θερμά επεισόδια» στα Ίμια και αξιωματούχους της γείτονος να προβαίνουν σε δηλώσεις που παρουσιάζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, το Αρχιπέλαγος ως δικό τους τσιφλίκι.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΙΜΙΑ – ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τα νέα απαράδεκτα περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ότι το καθεστώς Ερντογάν ακολουθεί πιστά την τακτική των ψευτοτσαμπουκάδων, για εσωτερική κατανάλωση, σε μια προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συσπειρώσει γύρω τους ακραίες εθνικιστικές φωνές, όπως τους «Γκρίζους Λύκους», με φόντο το δημοψήφισμα της 17ης Απριλίου 2017, με το οποίο θα εδραιώσει τις υπερεξουσίες του. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Αυτή τη φορά, σειρά είχε ο κεμαλιστής βουλευτής, Μουσταφά Ακαϊντίν, ο οποίος σε ομιλία του την Κυριακή (19/02/2017) ισχυρίστηκε ότι πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραχώρησε στην Ελλάδα 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο!

AKAYDIN1

«Συμβιβαστήκαμε κι αφήσαμε στην Ελλάδα 17 νησιά, κρυφά από τον τουρκικό λαό. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη ανακοίνωση από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ μας», δήλωσε ο Ακαϊντίν, ενώ υποστήριξε ότι «στη Γενεύη θα γίνει το ίδιο και για την Κύπρο».

«Παιχνίδια πολέμου» γύρω από τα Ίμια

Σα να μην έφταναν, όμως, οι δηλώσεις του Ακαϊντίν, τα τουρκικά ΜΜΕ υποστήριξαν πως το μεσημέρι της Κυριακής (19/02/2017), για τουλάχιστον ένα τρίωρο υπήρξε… κυνηγητό μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πλοίων κοντά στα Ίμια.

IMIA

Μάλιστα, ανέφεραν πως «τα τουρκικά πλοία παρενοχλήθηκαν από τα ελληνικά». Σύμφωνα, πάντα, με τα Μέσα της γείτονος, για πολλή ώρα υπήρξε «πόλεμος» ανακοινώσεων μέσα από τους ασυρμάτους, με τις δυο πλευρές να ζητούν η μία από την άλλη να αποχωρήσει από το σημείο.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσαν οι Τούρκοι

Ηχηρό μήνυμα από τον Αρχηγό ΓΕΣ: Ο Ελληνικός Στρατός είναι δυνατός

STEFANIS

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, έστειλε τη δική του απάντηση στην Άγκυρα από τη Χίο, όπου βρέθηκε. «Οι Χιώτες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί ο Ελληνικός Στρατός κάνει καλά την δουλεία του. Ο Ελληνικός Στρατός είναι δυνατός, ισχυρός και δεν είναι σε κρίση φυλάσσοντας από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη», δήλωσε ο κ. Στεφανής.

Παρακολουθήστε παρακάτω τις δηλώσεις του Α/ΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις