«Χουριέτ»: Τούρκοι πραξικοπηματίες υποδύονται πρόσφυγες και περνάνε στην Ελλάδα

Newsroom Newsroom

«Χουριέτ»: Τούρκοι πραξικοπηματίες υποδύονται πρόσφυγες και περνάνε στην Ελλάδα

Ειδήσεις | Τούρκοι: Τραβούν επικίνδυνα το σχοινί της πρόκλησης οι Τούρκοι, με την εφημερίδα «Χουριέτ» να υποστηρίζει σε δημοσίευμά της την Καθαρά Δευτέρα (27/02/2017) ότι δεκάδες οπαδοί του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος υποκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, μπαίνουν στην Ελλάδα από την ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο, προσποιούμενοι ότι είναι Σύροι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, τέσσερα χωριά στη βορειοδυτική Τουρκία, Subaşı, Kadıdondurma, Karayusuflu και Serem, έχουν μετατραπεί σε περάσματα για τους γκιουλενιστές, καθώς αποτελούν διαδρομές που χρησιμοποιούνται κυρίως από πρόσφυγες της Συρίας.

Μάλιστα, η «Χουριέτ» επικαλείται στοιχεία από το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής Εντιρνέ στην οποία βρίσκονται τα τρία από τα τέσσερα χωριά, σύμφωνα με τα οποία, από τις 16 Ιουλίου 2016 έχουν συλληφθεί 38 γκιουλενιστές και οχτώ δουλέμποροι στις περιοχές κοντά στον Έβρο.

Κατά την εφημερίδα, η οποία επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Subaşı, «αρχικά οι πρόσφυγες κρύβονται στα δάση μέχρι να πέσει το σκοτάδι και στη συνέχεια περνάνε από τα χωράφια προκειμένου να φτάσουν στις ακτές του Έβρου σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου.Εκεί οι συνήθως δύο διακινητές χωρίζουν αυτούς που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα σε ομάδες από 5 έως 15 ανθρώπων ανάλογα με το μέγεθος της βάρκας που έχουν στη διάθεσή τους. Στη συνέχεια ο ένας από τους διακινητές δένει τη βάρκα σε δέντρο από την τουρκική πλευρά ενώ ο δεύτερος την κατευθύνει στο ελληνικό έδαφος. Όταν γίνει η αποβίβαση, τότε ο διακινητής που έχει μείνει στην Τουρκία τραβάει το σκοινί με τη βάρκα πίσω στα τουρκικά εδάφη. Προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί οι οπαδοί του Γκιουλέν, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, όταν φτάνουν στην Ελλάδα κρύβονται σε φιλικά σπίτια άλλων μελών της οργάνωσης του ιμάμη στην Κομοτηνή».

Σύμφωνα, πάντα, με τον συντάκτη της «Χουριέτ», από εκεί οι γκιουλενιστές φεύγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, εξάλλου, ότι οι πραξικοπηματίες αποφεύγουν τη θάλασσα εξαιτίας των κινδύνων που υπάρχουν και προτιμούν να χρησιμοποιούν τη διαδρομή μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved