Κοτζιάς: Η Τουρκία έχει γίνει πάρα πολύ νευρική

Κοτζιάς: Η Τουρκία έχει γίνει πάρα πολύ νευρική

Η Άγκυρα ακολουθεί παρελκυστική πολιτική στο Κυπριακό προκειμένου να μην συζητήσει την ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλο από την παράνομη εισβολή και κατοχή είπε σήμερα σε δηλώσεις που έκανε από την Αρμενία ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στην πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό λέγοντας:

«Το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα κατοχής από την Τουρκία, η οποία κατέχει 40% του νησιού επί 43 χρόνια». «Η Τουρκία πρέπει να αποδεχτεί ότι ο στρατός της δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, να αποδεχτεί ότι δεν έχει προσωρινά δικαιώματα ως τρίτο μέρος και να αποδεχτεί ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία».

«Ο κ. Τσαβούσογλου» σημείωσε ο Νίκος Κοτζιάς «από τη στιγμή που έφυγε από τη Γενεύη θέτει ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το Κυπριακό. Όπως, για παράδειγμα, την εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ για τους Τούρκους πολίτες για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό», ζήτημα το οποίο, ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, αφορά αποκλειστικά την ΕΕ.

Ο ίδιος ταυτόχρονα υπογράμμισε: «Ποια είναι η εντύπωση μου; Βάζουν όλο και μεγαλύτερη πίεση με όλα τα μέσα, γιατί δεν θέλουν να συζητήσουν την ουσία του κυπριακού προβλήματος. Διότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα κατοχής».

Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση της Τουρκίας, γενικότερα, πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι πολύ νευρική αυτή τη στιγμή» και «με πολλές αντιφάσεις, θρησκευτικές, οικονομικές, εθνικές, πολιτιστικές, και μετά το πραξικόπημα, όπου εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, έγινε ακόμα περισσότερο νευρική».