ΕΘΝΙΚΑ

Τι συμβαίνει στα Ίμια; Τουρκικό σκάφος «καταδίωξε» ελληνικό

Τι συμβαίνει στα Ίμια; Τουρκικό σκάφος «καταδίωξε» ελληνικό

To Newsbomb.gr έχει επισημάνει με αναλυτικά ρεπορτάζ την συνεχώς κλιμακούμενη προκλητικότητα των Τούρκων εφιστώντας την προσοχή της κυβέρνησης.

Τουρκική προπαγάνδα ή επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο;

Ξεφεύγει από κάθε όριο η προκλητικότητα των Τούρκων που πλέον με όπλο την προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης δημιουργεί σκηνικό ένταση στο Αρχιπέλαγος.

Η συμπεριφορά της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα ενέχει χαρακτηριστικά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και καταδεικνύουν πως ο Ερντογάν ίσως επιχειρήσει να προκαλέσει μία κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με στόχο να αποπροσανατολίσει το λαό του από την εσωτερική ένταση.

Σε νέο βίντεο που παρουσιάζει το τουρκικό πρακτορείο Dogan, διακρίνεται ένα τουρκικό πλοίο να καταδιώκει ένα ελληνικό σκάφος του λιμενικού

Το περιστατικό, υποτίθεται πως συνέβη την Τρίτη 18 Απριλίου στην περιοχή των Ιμίων.

Το ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής περίμενε αρχικά μπροστά από την Καλόλιμνο, ενώ μετά πέρασε δύο μίλια ανοιχτά της νησίδας Φανάρι και μετά πλησίασε τα Ίμια. Τότε, σύμφωνα με τους Τούρκους, το τουρκικό λιμενικό επιχείρησε να εκδιώξει το ελληνικό σκάφος εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Η θέση του ελληνικού λιμενικού σώματος είναι ξεκάθαρη: Δεν υπάρχει καμία αναφορά για εμπλοκή, πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια των Τούρκων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις