ΕΘΝΙΚΑ

Πού το πάει ο Ράμα; Νέες καταγγελίες ομογενών για στοχοποίηση (vid)

Πού το πάει ο Ράμα; Νέες καταγγελίες ομογενών για στοχοποίηση (vid)

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα που οραματίζεται την «Μεγάλη Αλβανία» αλλά και την ένωση με το Κόσσοβο τα μέλη της ελληνικής μειονότητας καταγγέλλουν ανθελληνικές πρακτικές από την κυβέρνηση Ράμα ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Έλληνες ομογενείς βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες έξω από τα δικαστήρια της Αυλώνας και διαμαρτυρήθηκαν αναρτώντας πανό που ανέγραφε: «Η χριστιανική Χιμάρα δεν θα υποδουλωθεί. Έξω από τη γη μας Ολιγάρχες και Μαφία».

Όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες ομογενείς στην καρδιά της περιοχής της μειονότητας μεγάλες εκτάσεις περνούν στα χέρια Αλβανών μουσουλμάνων.

Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» του Αλβανού πρωθυπουργού σημειώθηκε την Κυριακή (23/4) στο Αλύκο όπου ο Έντι Ράμα μοίρασε σε ομογενείς και μουσουλμάνους τίτλους ιδιοκτησίας.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και δημοσιογράφος του himara.gr, που του είπε: «Από τη μία μας δίνετε τους τίτλους ιδιοκτησίας και από την άλλη γκρεμίζετε τις εκκλησίες μας όπως τον Άγιο Αθανάσιο στους Δρυμάδες. Ήρθατε εδώ για να μας δείξετε ότι είστε φιλέλληνας αλλά κοιτάτε πως να αφανίσετε τον Ελληνισμό εδώ γι' αυτό και ενώσατε το Βρανίστι με τον Δήμο Χιμάρας».

Άμεσα μέλη της προσωπικής φρουράς του Αλβανού πρωθυπουργού τον απομάκρυναν από το σημείο.

Στελέχη της ελληνικής μειονότητας ανέφεραν ότι όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών ο Ράμα θα αυξάνει τις «εθνικιστικές κορώνες».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha: