Πύραυλος Μπόρα: Aυτό είναι το υπερόπλο των Τούρκων – Ποιες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να χτυπήσει

Newsroom Newsroom

Πύραυλος Μπόρα: Aυτό είναι το υπερόπλο των Τούρκων – Ποιες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να χτυπήσει

Στην πρώτη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προχώρησε η Τουρκία στη Σινώπη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Φικρί Ισίκ.

Ο πύραυλος που αλλάζει τον συσχετισμό ισχύος και προκαλεί έντονη ανησυχία για την ελληνική Άμυνα

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η δοκιμή στέφθηκε με επιτυχία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για πύραυλο βεληνεκούς, 280 χιλιομέτρων «Μπόρα», ο οποίος έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.

Το γεγονός από μόνο του προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς αλλάζει σημαντικά τους συσχετισμούς, αφού σύμφωνα με τα νέα δεόμενα ο εν λόγω πύραυλος με βεληνεκές 280 χιλιομέτρων μπορεί να πλήξει από τα παράλια της Τουρκίας ακόμη και στόχους εντός Αττικής, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και οποιοδήποτε σημείο της Κύπρου.

Η Τουρκία, κατέληξε, κατασκευάζει πλέον τους δικούς της πυραύλους και θα κατασκευάσει ακόμα καλύτερους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, καθώς εκτιμάται ότι οι πύραυλοι «Bora» έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν περαιτέρω, με στόχο να καλύπτουν βεληνεκές έως και τα 1.000 χιλιόμετρα.

Οι εν λόγω πύραυλοι εδάφους-εδάφους «Bora» φέρουν συμβατική κεφαλή 470 κιλών και κατασκευάζονται από την τουρκική κρατική εταιρεία «Ροκετσάν».

Οι Τούρκοι πραγματοποιούν επίδειξη δύναμης σε μια περίοδο που τα Βαλκάνια και η Μεσόγειος μυρίζουν... μπαρούτι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved