ΕΘΝΙΚΑ

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν ελληνικές σημαίες σε χωριά της Ελληνικής Μειονότητας

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν ελληνικές σημαίες σε χωριά της Ελληνικής Μειονότητας

Με το μήνυμα «Η σημαία μας θα κυματίζει πάντα, εκεί που το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας», απαντά η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στις συνεχείς προκλήσεις των Αλβανών Εθνικιστών.

Όπως αναφέρει το Epirus-tv-news.gr, Αλβανοί εθνικιστές τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (26/5) αφαίρεσαν τις ελληνικές σημαίες που κυμάτιζαν στις πλατείες των χωριών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Άλυκο, Λιβαδειά και Μουρσί.

Μάλιστα η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΜ –ΟΜΟΝΟΙΑ) καταγγέλλει την προκλητική αδιαφορία των αλβανικών αρχών και επισημαίνει σε σχετικό δελτίο τύπου, «πως αυτές οι σκοταδιστικές ενέργειες αν δε γίνονται με τη στήριξη, έχουν σίγουρα την απόλυτη ανοχή τους».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση: «Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μάλιστα, στην προεκλογική τους εκστρατεία στα χωριά της ΕΕΜ, διαδίδουν ότι είναι δικές μας προβοκάτσιες, τη στιγμή που οι δράστες εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις σημαίες που αφαιρούν ως λάφυρα», και υπογραμμίζει καταλήγοντας: «πως η βεβήλωση του εθνικού μας συμβόλου μπορεί να μας πονάει αλλά μας εμψυχώνει πιο πολύ. Τα αποθέματα είναι ανεξάντλητα και η σημαία μας θα κυματίζει πάντα εκεί που το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας».

Σχετικές ειδήσεις