ΕΘΝΙΚΑ

Τιμή και Δόξα στους ήρωες της ΕΛΔΥΚ: Παραδόθηκαν τα λείψανα 17 Πεσόντων

Τιμή και Δόξα στους ήρωες της ΕΛΔΥΚ: Παραδόθηκαν τα λείψανα 17 Πεσόντων

«Ξανά μαζί, Ελλάδα και Κύπρος, σε ένα ακόμη προσκλητήριο ηρώων»

Η τελετή παράδοσης 17 ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλαδιτών πεσόντων κατά την περίοδο του 1964 και την τουρκική εισβολή του 1974, η οποία οργανώθηκε από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 26 Μαΐου 2017 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία!

Η Τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσόπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, των Υπουργών Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνου Καμμένου και της Κύπρου κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη και του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, αντιπροσωπείες στελεχών της ΕΦ και της ΕΛΔΥΚ, ο Επίτροπος της Προεδρίας επί Ανθρωπιστικών Θεμάτων, ο εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, συγγενείς των πεσόντων και αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας και Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων.

8

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στους συγγενείς των πεσόντων μετάλλια σε ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας τους εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναστασιάδης: Η Κύπρος ευγνωμονεί τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ

Μήνυμα ευγνωμοσύνης στους συγγενείς των 17 ηρώων της ΕΛΔΥΚ που έπεσαν μαχόμενοι στην Μεγαλόνησο και τα οστά των οποίων επιστρέφουν σήμερα στην πατρώα γη, για να ταφούν με τιμές ηρώων, 43 χρόνια μετά την θυσία τους, έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον ναό Της Του Θεού Σοφίας.

«Ξανά μαζί, Ελλάδα και Κύπρος, σε ένα ακόμη προσκλητήριο ηρώων. Στους συγγενείς των ηρώων ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης από την Κύπρο», τόνισε ο Πρόεδρος της Μεγαλονήσου.

9

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει «επιστρέφουν σήμερα στην Ελλάδα 17 ήρωες. 17 νέοι άνθρωποι που έδωσαν νόημα στον όρο έθνος και μαχόμενοι έδωσαν τη ζωή τους για την Κύπρο μας».

Οι 17 στρατιώτες, τα οστά των οποίων επαναπατρίζονται, περιλαμβάνονταν στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ GALLERY

Πηγή φωτογραφιών: Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, ant1news

Ρoή Ειδήσεων