ΕΘΝΙΚΑ

Σοβαρή καταγγελία: Ο Τσίπρας παραδίδει στον Ερντογάν Τούρκους που ζητούν άσυλο

Σοβαρή καταγγελία: Ο Τσίπρας παραδίδει στον Ερντογάν Τούρκους που ζητούν άσυλο

Πέρασαν στη χώρα μας ζητώντας προστασία από το καθεστώς του «σουλτάνου» και «μασκοφόροι» τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία - Αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα από Βρυξέλλες.

Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της Ελλάδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στην παράδοση Τούρκων αντικαθεστωτικών που φτάνουν στην χώρα μας ζητώντας άσυλο.

Το θέμα έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες, με τον αρμόδιο επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μουιζνίεκς να εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό του και να ζητά σε αυστηρό τόνο από την Αθήνα να σταματήσουν οι απελάσεις.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατήγγειλε πως μια ομάδα Τούρκων πολιτών, μεταξύ των οποίων ο καταζητούμενος δημοσιογράφος Μουράτ Τσαπάν, επεστράφησαν με τρόπο παράνομο και παρακρατικό στην Τουρκία, παρόλο που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Διδυμότειχο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και ζήτησαν άσυλο και τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα οδηγηθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μεταφέρθηκαν σε ένα χωράφι, όπου τους παρέλαβαν πέντε μασκοφόροι και μέσω του Έβρου, τους οδήγησαν στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, «στις 2 Ιουνίου στις 9.00 π.μ. διενεργήθηκε μία ακόμα επαναπροώθηση με βάρκα στον Έβρο. Κοντά στο Διδυμότειχο, η Αστυνομία παρέδωσε σε ομάδα ένοπλων μασκοφόρων, ανθρώπους οι οποίοι δήλωσαν ότι επιθυμούν διεθνή προστασία στην Ελλάδα επειδή διώκονται στην Τουρκία. Αυτή τη φορά η βίαιη επαναπροώθηση αφορά τον Mustafa Can, τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους, εκ των οποίων το ένα βρέφος, καθώς επίσης και τους Yılmaz Erdoğan, Fethullah Çatal και έναν ακόμα άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστά».

Επιπλέον, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μετέδωσε τηλεγράφημα που λέει πως 10 Τούρκοι πολίτες πέρασαν με βάρκα στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο και στη συνέχεια επεστράφησαν πίσω με την ίδια ακριβώς βάρκα από τις ελληνικές Αρχές. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν ήδη με την κατηγορία της συμμετοχής στη φερόμενη ως τρομοκρατική οργάνωση του αμφιλεγόμενου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και για ακόμα δυο η έρευνα συνεχίζεται.

Μισόλογα από την κυβέρνηση – Σάλος στο Διαδίκτυο

Από την πλευρά της κυβέρνησης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τέτοιες καταγγελίες στο παρελθόν θα ξεσήκωνε τον κόσμο ολόκληρο, επιχειρήθηκε μια μάλλον χλιαρή διάψευση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο να δηλώνει πως η Ελλάδα «δεν κάνει επαναπροωθήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας και η δήθεν ανθρωπιστική κυβέρνησή του οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να πουν τι πραγματικά συμβαίνει με τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο και ουσιαστικά προστασία στη χώρα μας.

Οι συζητήσεις για το θέμα στο Διαδίκτυο έχουν φουντώσει και πολλοί αναρωτιούνται εάν υπάρχει κάποιος «κρυφός» λόγος που εξηγεί πώς οι ελληνικές αρχές τηρούν αυτή τη στάση, που έρχεται σε αντίθεση για παράδειγμα με την δικαστική απόφαση περί χορήγησης ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα.

Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, με δημοσιεύσεις στο προσωπικό του προφίλ στο facebook καταγγέλει το θέμα και ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξηγήσεις. Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο περιοδικό Antivirus, όπου δήλωσε «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου», ο κ. Δοξιάδης γράφει: «Μπράβο, Αλέξη Τσίπρα, πάντα το ξέραμε ότι έχεις μεγάλες αρετές, στα λόγια. Αφού όμως έχεις αυτή την ευγενή φιλοδοξία, φρόντισε τα κρατικά όργανα της πατρίδας σου να μη μπαγλαρώνουν τους τούρκους αντικαθεστωτικούς που φτάνουν στην Ελλάδα ζητώντας προστασία, και να τους στέλνουν παράνομα πίσω, στα κρατητήρια του Ερντογάν. Είναι κι αυτοί άνθρωποι, ξέρεις. Και έχουν δικαιώματα».

Σχετικές ειδήσεις