ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικό παραλήρημα: Να ακούσει η Ελλάδα και ο κόσμος, η Αγιά Σοφιά είναι τέμενος

Τουρκικό παραλήρημα: Να ακούσει η Ελλάδα και ο κόσμος, η Αγιά Σοφιά είναι τέμενος

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Αδιαφορούν για τη διεθνή κατακραυγή και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να προσεύχονται στο ιερό μνημείο της Ορθοδοξίας

Μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που απαιτούσε από την Αθήνα την ανέγερση τζαμιού στην ελληνική πρωτεύουσα και τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών, σειρά πήρε ο ηγέτης του κόμματος Μεγάλης Ενότητας.

Ο Μουσταφά Ντεστιτζί, «σύμμαχος» του Ερντογάν, εξέφρασε την επιθυμία για επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

«Η Ελλάδα αντέδρασε στο διάβασμα Κορανίου και εζανίου την νύχτα Καντίρ στο Τέμενος της Αγίας Σοφίας και προέβη σε ανακοίνωση. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος ας ακούσει ότι η Αγία Σοφία είναι τέμενος. Με την ευλογία του Αλλάχ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι τελετουργίες και θα διαβάζεται πάντα προσευχή», είπε ο Ντεστιτζί.

Παράλληλα υποστήριξε πως με την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος το τουρκικό έθνος θα τιμήσει την μνήμη του Μωάμεθ του Πορθητή.

Ο κ. Ντεστιτζί αναφέρεται και στα τεμένη που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο – Θεσσαλονίκη και Δυτική Θράκη - λέγοντας η ελληνική πλευρά τα κατέστρεψε.

Απαιτούν τζαμί στην Αθήνα

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω παρά την παρέμβαση και των ΗΠΑ για το θέμα με δήλωση εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την Αθήνα ότι δεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Μάλιστα, εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν έδωσε συγχαρητήρια στον τουρκικό λαό για το Ραμαζάνι και τη Νύχτα του Καντίρ.

Με μια προκλητική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εγείρει και ζήτημα ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ

Σχετικές ειδήσεις