ΕΘΝΙΚΑ

Χαμός στο Αιγαίο: Νέο μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά

Χαμός στο Αιγαίο: Νέο μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά

Το βρώμικο παιχνίδι των προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας συνεχίζει με αμείωτη ένταση η Τουρκία, καθώς μόνο την Παρασκευή (29/09/2017) σημειώθηκαν συνολικά 36 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από 14 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη της γείτονος.

Ενδεικτικά, ένα κατασκοπευτικό CN-235, ένα ελικόπτερο και 12 F-16 τα οποία πετούσαν σε έξι σχηματισμούς, προέβησαν επίσης σε εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Από τα παραπάνω, τα έξι ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ωστόσο, οι Τούρκοι προέβησαν και σε ακόμη μία απαράδεκτη κίνηση, μη σεβόμενοι τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος στο Καστελλόριζο.

Τη στιγμή που σκάφη του Λιμενικού επιχειρούσαν στο νησί, με σκοπό να διασώσουν πρόσφυγες που είχαν βρεθεί στη θάλασσα - ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα ένα 9χρονο αγοράκι - , η Άγκυρα εξέδωσε μια προκλητική ναυτική οδηγία (NOTAM), με την οποία ισχυριζόταν πως η Ελλάδα δεν έχει καμία αρμοδιότητα διάσωσης στην περιοχή!

Για ακόμη μία φορά, οι Τούρκοι δοκιμάζουν την υπομονή της Ελλάδας, συνεχίζοντας το εμμονικό παιχνίδι των αμφισβητήσεων στο Αιγαίο, γεγονός που έχει επισημάνει το Newsbomb.gr, με αλλεπάλληλα και εκτενή δημοσιεύματά του.

Σχετικές ειδήσεις