ΕΘΝΙΚΑ

Κρήτη: Άσκηση με πυραύλους Patriot – Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση Άρτεμης

Κρήτη: Άσκηση με πυραύλους Patriot – Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση Άρτεμης

Διαστάσεις φαίνεται να έχει λάβει το θέμα στην γειτονική χώρα καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Brigadier General Fahri Erenel στα τουρκικά ΜΜΕ, το ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θεωρεί ότι ένα κράτος μέλος, η Τουρκία, είναι πιθανός εχθρός.

Ολοκληρώθηκε ,σήμερα, η άσκηση «Άρτεμις» που πραγματοποιείται από τις 31 Οκτωβρίου στο Πεδίο Βολής Κρήτης υπό την ευθύνη της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης Ευρώπης.

Το Πεντάγωνο σημειώνει ότι περισσότεροι από 200 Αμερικανοί και 650 Γερμανοί στρατιώτες έθεσαν σε εφαρμογή τα συστήματα αεράμυνας Patriot και Stinger. Η άσκηση έγινε με πραγματικά πυρά στη βάση πυραύλων του ΝΑΤΟ στα Χανιά.

Η άσκηση με την ονομασία «Άρτεμις» στόχευε στην παροχή πληρέστερης εκπαίδευσης με πραγματικά πυρά και έλεγχο των δυνατοτήτων των συστημάτων αεράμυνας.

Σε αυτή έλαβε μέρος η 10η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και Πυραυλικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και το αρχηγείο των Ευρωπαίων Συμμάχων θα ακολουθήσει το σενάριο της πραγματικής απειλής.

Διαστάσεις φαίνεται να έχει λάβει η άσκηση στην γειτονική χώρα καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του ε.α. Brigadier General Fahri Erenel στα τουρκικά ΜΜΕ, το ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θεωρεί ότι ένα κράτος μέλος, η Τουρκία, είναι πιθανός εχθρός.

Σημειώνοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει μια νέα αμυντική αντίληψη σε άλλες χώρες εναντίον μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, ο Ερενέλ δήλωσε: «Οι ΗΠΑ έχουν υπερβεί το εμπάργκο όπλων. Υπάρχει κάποια χώρα που απειλεί την Ελλάδα; Οι απειλές του μέλλοντος, ειναι δηλαδή οι απειλές από την Τουρκία, ο ιστορικός εχθρός του ΝΑΤΟ δεν είναι η Ρωσία, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζεται ως "δυνητικός εχθρός"».

Αυτα είναι τα τρία μηνύματα της άσκησης σύμφωνα με τον Ερενέλ:

Να ανακοινώσει ότι η Τουρκία είναι ένας πιθανός νέος εχθρός του ΝΑΤΟ.

Να δεί ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας σε πυραύλους εναέριας άμυνας και 5ης γενιάς αεροσκάφη μετά την αγορά των S-400.

Να καταλάβει τι σημαίνει η παραγωγή ανεξάρτητης πολιτικής, καθώς η Τουρκία είναι στην μέση του διαδρόμου που ενώνει το ΡΚΚ με τη Μεσόγειο.

Στην περιγραφή της άσκησης σημειώνεται: «Ασκήσεις όπως η «Άρτεμις» δείχνουν πως οι σημερινές και οι μελλοντικές δυνάμεις είναι ικανές να αποθαρρύνουν τους δυνητικούς ανταγωνιστές, να τους αποτρέψουν γιατί θα αποτύχουν και θα νικηθούν γρήγορα και ότι είναι έτοιμες να πολεμήσουν σε διαφορετικές περιοχές ή σε αμφιλεγόμενες περιοχές».

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων