ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ο Ιβανόφ: Η Ελλάδα φταίει για όλα

Προκαλεί ο Ιβανόφ: Η Ελλάδα φταίει για όλα
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κάνει λόγο και δικαιώματα της «Μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα»...

Παραβλέποντας την αδιαλλαξία της χώρας του, την Ελλάδα δείχνει ως υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο ζήτημα του ονόματος ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Γκιόργκι Ιβανόφ.

Σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, ο κ.Ιβανόφ σημειώνει ότι η χώρα του επέδειξε εποικοδομητικό πνεύμα, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς αποτελούν καλή βάση για να τερματιστεί η διένεξη, αλλά, όπως είπε, «δυστυχώς, η άλλη πλευρά δεν αποδέχεται τις προτάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Ιβανόφ, τα Σκόπια βρίσκονται ενώπιον τελεσιγράφου, που αφορά όχι μόνο την εθνική ταυτότητα, αλλά προκλητικά, όπως λέει, θίγει «τα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της ΦΥΡΟΜ, αφού ισχυρίζεται ότι, η Ελλάδα, εξαιτίας του ονόματος, εμποδίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας του, εκφράζει την ελπίδα ότι «πολύ σύντομα θα επικρατήσει η λογική, αλλά και το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας και της ενιαίας Ευρώπης και θα επιλυθεί η διένεξη κατά τρόπο ευνοϊκό και για τις δύο πλευρές».