ΕΘΝΙΚΑ

Νέο τουρκικό παραλήρημα: «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα Ίμια»

Νέο τουρκικό παραλήρημα: «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα Ίμια»

Νέο προκλητικό παραλήρημα των τουρκικών ΜΜΕ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Daily Sabah, ο τουρκικός στρατός στο Αιγαίο βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς έχουν λάβει πληροφορίες ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία και να στείλει ναυτικές δυνάμεις στις «τουρκικές» βραχονησίδες Ίμια.

Στο δημοσίευμα «αποκαλύπτεται» ότι μία τέτοια προσπάθεια έγινε την περασμένη Δευτέρα (29/01) όταν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό απέτρεψε μία «προβοκατόρικη» ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο, ενώ μία ημέρα πριν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ήθελε επίσης να προσεγγίσει τις βραχονησίδες των Ιμίων, αλλά οι τουρκικές δυνάμεις ήταν καλά προετοιμασμένες και τον απέτρεψαν να πλησιάσει.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, τις οποίες δεν κατονομάζει, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», στέλνοντας δυνάμεις προς τις «τουρκικές», όπως τις αποκαλεί, βραχονησίδες.

Απειλές από τον σύμβουλο του Ερντογάν

Οι προκλήσεις των Τούρκων έχουν ξεφύγει από κάθε όριο και πλέον δεν διστάζουν να απειλήσουν ανοιχτά τη χώρα μας με ένοπλη σύρραξη.

Ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις και τις ανιστόρητες παρεμβάσεις του κατά της Ελλάδας, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο θέμα των Ιμίων.

Μεταξύ άλλων είπε: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Με αυτές τις δηλώσεις ο σύμβουλος του Ερντογάν δεν διστάζει να απειλήσει ακόμα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ τα «πυρά» του στοχεύουν και τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Σχετικές ειδήσεις