ΕΘΝΙΚΑ

Ίμια: Ο Καμμένος καταθέτει στεφάνι για τους νεκρούς ήρωες και οι Τούρκοι προκαλούν

Ίμια: Ο Καμμένος καταθέτει στεφάνι για τους νεκρούς ήρωες και οι Τούρκοι προκαλούν

Στα Ίμια βρέθηκε σήμερα Κυριακή (28/1) ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όπου πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών ηρώων Αξιωματικών του Π.Ν., Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Ο υπουργός Άμυνας συνοδευόταν από τον ΑΓΕΝ Αντιναύαρχο, Νικόλαο Τσούνη και επέβαινε στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος».

kammenos 3

Ο Πάνος Καμμένος θέλησε να στείλει σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, χρησιμοποιώντας στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος», η οποία πρόσφατα είχε εμπλακεί με τουρκικό σκάφος του λιμενικού στην ίδια περιοχή.

Σήμερα συμπληρώνονται 22 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και τον θάνατο των ηρώων Ελλήνων αξιωματικών που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Πάνος Καμμένος στο twitter, φαίνεται στο βάθος ένα τουρκικό σκάφος του λιμενικού. Κάτι το οποίο μαρτυρά πως ακόμα και την στιγμή που η ελληνική ηγεσία αποτίνει φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες, οι Τούρκοι συνεχίζουν με την παρουσία τους να πυροδοτούν να δυναμιτίζουν το κλίμα στην περιοχή.

kammenos 2

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό της κανονιοφόρου ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, εξαίροντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την τουρκική πρόκληση, τονίζοντας τα εξής:

«Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο "Νικηφόρος", γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, με τον κ. αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το "Νικηφόρος". Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Για τους ήρωες που "έφυγαν" υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: "Αθάνατοι"», κατέληξε.

kammenos imia 2

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο.

Hurriyet: Τουρκικά πλοία εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου

tourkiki efhmerida

Προπαγανδιστικό παραλήρημα από την μεριά των τουρκικών ΜΜΕ και του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου: «Η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέλευση του ελληνικού σκάφους».

Σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» της εφημερίδας Ηurriyet, η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

kammenos imia 3

Για το θέμα μάλιστα τοποθετήθηκε ήδη και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου ο οποίος σημείωσε «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».

Σχετικές ειδήσεις