ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας: «Και εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπίων»

ΥΠΕΞ για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας: «Και εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπίων»

Να υποβαθμίσει το θέμα και να χαμηλώσει τους τόνους επιχειρεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τα απαράδεκτα και προκλητικά περιστατικά που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (27/02) στα Σκόπια, όπου ακραίοι εθνικιστές έκαψαν ελληνικές σημαίες και φώναξαν συνθήματα κατά των Ελλήνων, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας δίνει τη δική του απάντηση.

Σε ερώτηση αν προβληματίζει την Κυβέρνηση ότι διαδηλωτές έκαψαν ελληνικές σημαίες στα Σκόπια - και σε συμπαράσταση προς αυτούς έκαψαν και Τούρκοι ελληνικές σημαίες - ο ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΕΞ απάντησε «κι εμείς κάψαμε σημαίες στη Θεσσαλονίκη. Κι ακούστηκαν συνθήματα "πάρτε τα όπλα να πάμε στα Σκόπια"».

Η ίδια πηγή αναφέρθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης για όσα δήλωσε ο κ. Ζάεφ στο Reuters, ωστόσο δεν είδε να «παίζουν» και να προβάλλονται εξίσου και οι δηλώσεις που έκανε εν συνεχεία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, διαψεύδοντας μέρος όσων μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αναφερόμενος, τέλος, στην στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα έναντι των προσκλήσεων της Τουρκίας, ο ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών την χαρακτήρισε «καλύτερη από ποτέ», τονίζοντας ωστόσο ότι «ποτέ δεν είναι αρκετή».

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι Σκοπιανοί: Έκαψαν ελληνικές σημαίες και φώναξαν συνθήματα κατά των Ελλήνων

Σχετικές ειδήσεις