ΕΘΝΙΚΑ

Οι Τούρκοι μας απειλούν: Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα - Η τουρκική σημαία θα κυματίσει στην Αθήνα

Οι Τούρκοι μας απειλούν: Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα - Η τουρκική σημαία θα κυματίσει στην Αθήνα

Ξεφεύγει επικίνδυνα η κατάσταση - Οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας εξαπολύοντας απειλές κατά των Ελλήνων

Κρίση δίχως τέλος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Την ώρα που το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος παίρνουν φωτιά, Τούρκοι ακραίοι εθνικιστές διαμηνύουν προς τον ελληνικό λαό ότι θα επαναληφθούν τα γεγονότα του 1921 - 1922.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα με τη συμμετοχή περίπου 30 ατόμων από οργάνωση με το όνομα «Ίδρυμα για την Ηθική στην Τέχνη και την Επιστήμη».

Ο αρχηγός της οργάνωσης, Μουσταφά Γκιουνές, ζήτησε τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη των δραστών που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, πανό που κρατούσαν στα χέρια τους έγραφε: «Είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα».

Ο Γκιουνές σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι: «Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι εμείς ως Τούρκοι νέοι θα δώσουμε την πιο σκληρή απάντηση, αν χρειαστεί, ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές προσεγγίσεις που έχουν στόχο την τουρκική Δημοκρατία. Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδείξουμε ότι θα δώσουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη σημαία μας που κράτησαν με το αίμα τους οι νεκροί ήρωές μας. Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί» ανέφερε.

Οι διαδηλωτές αναφέρεται ότι άφησαν διπλωμένη μία ελληνική σημαία έξω από την πρεσβεία και η τουρκική αστυνομία τους ανάγκασε να αποχωρήσουν.

«Η κόκκινη σημαία θα κυματίσει στον ουρανό της Αθήνας»

Αναφερόμενος στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα, ο Γενικός Πρόεδρος του ΒΒΡ (Κόμμα Μεγάλη Ένωση), Μουσταφά Ντεστιτζί, δήλωσε: «Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες που προέβησαν σε αυτή την φρικτή πράξη και προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το εξής. Να μην ξεχνάνε πως όχι πριν από πολύ καιρό εκείνη η δοξασμένη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο, κυμάτιζε στα χώματα και στους ουρανούς τους. Πρώτα ο θεός, αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που σήμερα έκαψαν και προσέβαλαν, θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους».

Ο Ντεστιτζί είπε πως κανείς δεν είναι σε θέση να προσβάλει, να υποτιμά και να φέρεται άσχημα στην τουρκική σημαία, στο τουρκικό έθνος και στο τουρκικό κράτος και πρόσθεσε πως «επιθυμώ να εκφράσω την προσδοκία μου η ελληνική κυβέρνηση το συντομότερο να ασκήσει τις νομικές διαδικασίες σε βάρος αυτών που προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια και να μην τα επιτρέψει ξανά».

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του Κόμματος Κινήματος Εθνικιστών, Ερχάν Ουστά, ο οποίος τόνισε πως «κάποιος πρέπει να πει στην ελληνική κυβέρνηση τι συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν το πούμε, ξέρουμε πώς θα… σφηνώσουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, θα διδάξουμε ξανά ιστορία».

Σχετικές ειδήσεις