ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: «Ομάδα ειδικών δυνάμεων είχε στήσει παγίδα στους Έλληνες στρατιωτικούς» (Vid)

Έβρος: «Ομάδα ειδικών δυνάμεων είχε στήσει παγίδα στους Έλληνες στρατιωτικούς» (Vid)

Έβρος: Μία εβδομάδα κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης συμπλήρωσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα της γείτονος χώρας.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ - ΓΙΑ 8Η ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ - ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΟΧΙΑ: «ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ»

Το θρίλερ γύρω από την κράτησή τους συνεχίζεται και οι διεργασίες για την απελευθέρωσή τους είναι έντονες από ελληνικής πλευράς, που βασικός της στόχος επί της παρούσης αποτελεί να οριστεί σύντομα δικάσιμος και να μην επιτρέψει στην Άγκυρα να παίξει παιχνίδι καθυστερήσεων.

«Ομάδα ειδικών δυνάμεων είχε στήσει παγίδα στους Έλληνες στρατιωτικούς»

Αίσθηση προκαλεί η άποψη του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μανούσου Παραγιουδάκη, για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατέληξαν αιχμάλωτοι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί (8/3) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι Έλληνες στρατιωτικοί ακόμη και αν είχαν παραβιάσει τα τουρκικά σύνορα στον Έβρο, δεν θα ήταν δυνατό να αιχμαλωτιστούν από μια ολιγομελή περίπολο Τούρκων. Ως εκ τούτου, ο Στρατηγός εκτιμά ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε πιθανότατα δώσει εντολή σε ομάδα ειδικών δυνάμεων να στήσει ενέδρα με απώτερο σκοπό να αιχμαλωτίσει Έλληνες ένστολους.

Άλλωστε, σύμφωνα με την εμπειρία του κ. Παραγιουδάκη από τη θητεία του στην περιοχή, είναι πολύ εύκολο κάποιος να χάσει τον προσανατολισμό του στο συγκεκριμένο σημείο, γεγονός το οποίο συμβαίνει σχεδόν καθημερινά και από τουρκικής και από ελληνικής πλευράς, πολλώ δε μάλλον όταν τα νοητά σύνορα είναι δύσκολο να εντοπισθούν λόγω του χιονισμένου εδάφους, όπως την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η σύλληψη των δύο Ελλήνων.

Εξάλλου, ο ίδιος έκρινε παράλογους τους ισχυρισμούς των Τούρκων περί παραβίασης των συνόρων κατά 253 μέτρα από έναν Ανθυπολοχαγό και έναν Λοχία που απλά πραγματοποιούσαν μια «περιπολία ρουτίνας».

turkish commandow

Στην Άγκυρα Έλληνας πραγματογνώμονας για τον έλεγχο των κινητών

Παράλληλα, στην Άγκυρα βρίσκεται ο Έλληνας πραγματογνώμονας που θα συμμετάσχει στην έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, ο λόγος που ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών να μεταβεί εκεί Έλληνας τεχνικός κινητής τηλεφωνίας ανέκυψε από την στιγμή που οι τουρκικές Αρχές έχουν πάρει τα κινητά τους τηλέφωνα και φοβούνται τυχόν αλλοίωση χαρακτηριστικών και δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εφημερίδα “Milliyet” έγραφε ότι τα κινητά έχουν σταλεί στο Ποινικό Τμήμα της Στρατονομίας, προκειμένου ειδικοί «να ελέγξουν τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και υλικό που μπορεί να έχει σβηστεί».

Μάλιστα, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ψηφιακή έρευνα ενδέχεται να καθορίσουν την εξέλιξη της υπόθεσης, επιφέροντας αλλαγές ακόμη και στο κατηγορητήριο.

Ένα άλλο μείζον ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο των διπλωματικών επαφών είναι, σύμφωνα με τον ALPHA, η αποδοχή από την τουρκική πλευρά της μεταφράστριας που θέλει να ορίσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι τώρα δεν έχουν αποδεχθεί τη συγκεκριμένη μεταφράστρια που έχει ορίσει η Αθήνα.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Κούκλατζη

Η μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τα λόγια της συγκλονίζουν. Ο λόγος της κυρίας Σοφίας απευθύνεται σε κάθε μάνα αλλά και σε κάθε Έλληνα.

«Τα παιδιά είναι καλά από την άποψη τουλάχιστον ότι ούτε τα χτύπησαν, ούτε ψυχολογικά», σημειώνει.

«Δε μπορώ να σας περιγράφω πώς τον είδα και πως νιώθω σαν μάνα, δε μπορώ να σας περιγράψω… η ψυχή μου κλαίει», αναφέρει.

«Όλος ο κόσμος είναι δίπλα μας, το θέμα είναι τι γίνεται, ποιος μπορεί να πιάσει το αυτί του Ερντογάν και να τον ταρακουνήσει λίγο που έχει τρελάνει τον κόσμο. Αυτό με ενδιαφέρει εμένα. Θέλω να γυρίσει το παιδί μου τώρα, σήμερα, αύριο. Οπωσδήποτε θέλω να γυρίσει σπίτι του», ξεσπά η μητέρα του Δημήτρη Κούκλατζη.

«Δέκα χρόνια έκανε ο γιος μου εκεί πέρα αυτά τα δρομολόγια. Τώρα τι γίνεται. Με τρομάζει το γεγονός ότι μιλάνε για κατασκοπεία. Στοιχεία δεν πρόκειται να βρουν, το θέμα είναι μην κατασκευάσουν μόνοι τους τέτοια στοιχεία και μείνουν τα παιδιά μου 15-20 χρόνια μέσα στις τουρκικές φυλακές. Πώς θα ζήσω εγώ; Δε θα ζήσω ούτε εγώ ούτε ο άνδρας μου. Δε θα ζήσει κανένας» προσθέτει η κα Σοφία και καταλήγει:

«Ζητάω από την Πολιτεία να γυρίσει το παιδί μου πίσω, τα παιδιά μας πίσω. Τίποτε άλλο δε ζητάω. Και γρήγορα, όχι χρονοβόρες διαδικασίες… μήνες και χρόνια. Το είδαμε εκεί πέρα πίσω από ένα τζάμι λες και ήταν εγκληματίας».

Σχετικές ειδήσεις