ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες στρατιωτικοί – Καμμένος: «Έχουμε δύο ομήρους στην Τουρκία»

Έλληνες στρατιωτικοί – Καμμένος: «Έχουμε δύο ομήρους στην Τουρκία»

Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούςΟ Πάνος Καμμένος τους χαρακτήρισε ομήρους - Για πρώτη φορά στέλεχος της κυβέρνησης κάνει λόγο για ομηρεία

«Στην Τουρκία έχουμε δύο Έλληνες ομήρους» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (09/03/2018) από το Βουκουρέστι ο Πάνος Καμμένος. Μία δήλωση που για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του διπλωματικού θρίλερ που εκτυλίσσεται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτυπώνεται από στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση που είχε με το Ρουμάνο ομόλογό του, Μιχάι Φίφορ, ο υπουργός Άμυνας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε τη στήριξη του Ρουμανού ομολόγου του για το διπλωματικό θρίλερ.

«Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία και την υποστήριξή του για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Μάλιστα, έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας: «Εργαζόμαστε για την ειρήνη, παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα».

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην πολιτική της χώρας μας για τη δημιουργία τόξου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«Το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική. Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο [και θα φτάνει] έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα, για το μέλλον των λαών μας», σχολίασε σχετικά.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας «με ορθή χρήση των ευρωπαϊκών αμυντικών χρηματοδοτήσεων και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας», όπως είπε ο Έλληνας υπουργός.

«Δαπανούμε πολλά χρήματα για την άμυνα και για τη συμμαχία. Ωστόσο, να είστε σίγουροι -και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση- ότι είμαστε επίσης έτοιμοι για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Μια τέτοια συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες μπορεί να συνεισφέρει στην άμυνα, την ασφάλεια, την έρευνα και ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας», επισήμανε ο κ. Καμμένος.

«Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ιστορικά ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από εδώ, από το Βουκουρέστι» σχολίασε.

Πηγή Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Έλληνες στρατιωτικοί: Το τελευταίο τηλεφώνημα του Έλληνα Ανθυπολοχαγού στον Ταξίαρχο

«Φωτιά» ο νέος ΚΟΚ – Αυτοί θα πληρώσουν πρόστιμα έως και 600 ευρώ – Τι αλλάζει σε παραβάσεις