ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες στρατιωτικοί - «Θρίλερ» στον Έβρο: Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Έλληνες στρατιωτικοί - «Θρίλερ» στον Έβρο: Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Έλληνες Στρατιωτικοί: Έρχονται τα πάνω - κάτω σε ό,τι αφορά τις περιπολίες στη συνοριακή γραμμή – Ενισχύονται οι μονάδες του Στρατού Ξηράς στον Έβρο – Αλλάζουν όλοι οι διοικητές των μονάδων με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Αγωνία για την τύχη των δύο παλικαριών που παραμένουν φυλακισμένα στην Ανδριανούπολη

Σαρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στις πρακτικές των περιπολιών στον Έβρο επιφέρει το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών.

Βάσει του νέου επιτελικού σχεδιασμού, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά.
Επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλάζει τους Διοικητές στον Έβρο!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, καρατομήθηκαν οι επικεφαλής των μονάδων, στις οποίες ανήκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού του Διδυμοτείχου αναμένεται πλέον να αναλάβει κάποιο πόσο, στον τέταρτο κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Πιθανότατα στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού.

Αντίστοιχα, ο ταξίαρχος διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας αναμένεται να αναλάβει διοικητής στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, πηγές του υπουργείου Άμυνας χαρακτηρίζουν τις μεταθέσεις προγραμματισμένες.

Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, όσο ενδεχομένως φαίνεται αρχικά.

Η εμμονή των Τούρκων να πάρουν τα κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων και να μην δεχθούν να υπάρχει και Έλληνας εμπειρογνώμονας στις έρευνες των τηλεφώνων, προδίδουν αρκετά...

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το περιστατικό στον Έβρο

Είναι γεγονός, άλλωστε, η Άγκυρα έχει πλέον αποθρασυνθεί από την πολιτική κατευνασμού (η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς) και πλέον είναι σαφές ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Καμμένος: Όμηροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά, ο Πάνος Καμμένος έρχεται με δηλώσεις του να χαρακτηρίσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως ομήρους.

«Στην Τουρκία έχουμε δύο Έλληνες ομήρους» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (09/03/2018) από το Βουκουρέστι ο Πάνος Καμμένος. Μία δήλωση που για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του διπλωματικού θρίλερ που εκτυλίσσεται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτυπώνεται από στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε σχετικά:

Πού το πάνε οι Τούρκοι;

Όσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο τι ακριβώς επιδιώκουν να κάνουν οι Τούρκοι.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι περισσότεροι στρατιωτικοί αναλυτές είναι ότι οι Τούρκοι ήθελαν - εδώ και πολύ καιρό - πάση θυσία να προχωρήσουν στην αιχμαλωσία Ελλήνων στρατιωτικών ή στρατιωτών.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από το περιστατικό που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του «Γαύδος», όπου εκτός από τα δυο πλοία που πρωταγωνίστησαν, περιφερειακά του τουρκικού πλοίου υπήρχαν και φουσκωτά που λειτουργούσαν υποβοηθητικά προκειμένουν να μεταφέρουν αιχμαλώτους!

Η σύλληψη Ελλήνων ένστολων δίνει το πλεονέκτημα στην Τουρκία να δημιουργήσει νομικό προηγούμενο και να ανοίξει έμμεσα το θέμα των οκτώ Τούρκων.

Το τελευταίο τηλεφώνημα των Ελλήνων

Εν τω μεταξύ, δραματική τροπή στα γεγονότα που συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και στον τρόπο που έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δίνουν νέα στοιχεία που βλέπουν το φως.

Πριν από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους προηγήθηκε διαπραγμάτευση μίας ώρας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε απο την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε απο το κινητό του τηλέφωνο τον Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από δέκα λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της τουρκικής ομάδας που είχε «πιάσει» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές, η απάντηση που εισέπραξε ο Ταξίαρχος, μετά απο μακρά συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Παραγιουδάκης: Τούρκοι κομάντος συνέλαβαν τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο, να έχουν μπει μέσα στο τουρκικό έδαφος κατά 253 μέτρα, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Ήταν στημένο το θέμα. Ποτέ μια αντίστοιχη περίπολος δε θα μπορούσε να συλλάβει τη δική μας περίπολο. Τα παιδιά αυτά ήταν και κατάλληλα προετοιμασμένα, είχαν οπλισμό, σφαίρες. Μια αντιστοιχία υπάρχει και απέναντι. Δεν μπορούσαν λοιπόν δύο Τούρκοι στρατιωτικοί να συλλάβουν τους δικούς μας σε καμία περίπτωση. Πολύ περισσότερο αυτό που ακούστηκε και διέρρευσε ότι τους συλλάβανε στο δικό μας έδαφος. Αυτό αποκλείεται», είπε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη για να κάνει αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι πρέπει να ήταν κάποια ομάδα ειδικών δυνάμεων που είχε ετοιμαστεί για να υφαρπάξει δύο Έλληνες στρατιωτικούς», τόνισε ο κ. Παραγιουδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρός άνδρας σε πυρκαγιά

Τι ισχύει σε περίπτωση επιστράτευσης - Ποιες ηλικίες καλούνται; - Τι ψάχνουν οι πολίτες στο ίντερνετ

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων