ΕΘΝΙΚΑ

Παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου: 156 νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο ανήκουν στην Τουρκία

Παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου: 156 νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο ανήκουν στην Τουρκία

Την ώρα που οι ηγέτες της Ε.Ε. στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσεις τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, ο ηγέτης του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος προκαλεί με δηλώσεις του υποστηρίζοντας πως νησιά και βραχονησίδες είναι τουρκικά.

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - ΒΑΖΟΥΝ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ότι είναι ανιστόρητοι και προκλητικοί το ξέραμε. Πλέον όμως είμαστε βέβαιοι πως οι Τούρκοι είναι επικίνδυνοι και θα πρέπει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ισχυρίστηκε σήμερα ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι η στρατικοποίηση των νησιών και των βραχονησίδων αυτών δεν είναι σωστή, υπογραμμίζοντας όμως πως δεν επιθυμεί ένταση ή σύρραξη στο Αιγαίο.

«Υποστηρίζουμε πάντα μια λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας την συμπερίληψη του θέματος της Ανατολικής Μεσογείου στα συμπεράσματα της Συνόδου της Ε.Ε., ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε: «Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι».

Σχετικές ειδήσεις