ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκική «εισβολή» με αλιευτικά σε Θρακικό πέλαγος και Αιγαίο

Τουρκική «εισβολή» με αλιευτικά σε Θρακικό πέλαγος και Αιγαίο

«Ύποπτες» κινήσεις των Τούρκων – Τι επιδιώκουν γεμίζοντας το Αρχιπέλαγος με αλιευτικά

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες της Ξάνθης από την επέλαση μεγάλου αριθμού τουρκικών αλιευτικών στα νερά του Θρακικού Πελάγους.

Πρόσφατο περιστατικό αυτό που σημειώθηκε ανοιχτά των Αβδήρων πριν από λίγες νύχτες με περίπου 50 αλιευτικά, που προκαλεί ανησυχία αλλά και αναστάτωση καθώς πρόκειται για γρι-γρι με κυκλικά δίχτυα, υπερμεγέθη με μήκος σχεδόν 50 μέτρα, και με τεράστια φωτιστικά σώματα , όπως σημειώνουν ειδικοί.

Η Λιμενική Αρχή του Λάγους αναφέρει ότι η κίνηση των τουρκικών αλιευτικών, που έχει καταγραφεί και σε άλλα σημεία του Θρακικού Πελάγους όπως πρόσφατα κοντά στη Θάσο, γίνεται έξω από τα 6 μίλια, στα διεθνή ύδατα, άρα είναι νόμιμη. Ωστόσο, καλούνται οι ψαράδες της περιοχής μόλις διαπιστώσουν ότι τουρκικό αλιευτικό έχει παραβιάσει τα 6 μίλια, πρέπει να ειδοποιηθεί το Λιμενικό για να καταγράψει το περιστατικό και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πού το πάνε οι Τούρκοι;

Η Τουρκία με την χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων στο Θρακικό πέλαγος και σε όλο το Αιγαίο διεξάγει τριπλή αποστολή κατά της Ελλάδος.

Οι Τούρκοι «γεμίζουν» περιοχές με πολεμικά πλοία «παίζοντας» με το στίγμα της εφαρμογής αυτόματου εντοπισμού θέσεως Τούρκοι Κυβερνήτες αλιευτικών σκαφών «έπαιξαν» με τη λειτουργία της συσκευής αυτόματου εντοπισμού θέσης πλοίου (AIS) και μετέτρεψαν τα αλιευτικά σε… πολεμικά πλοία.

Πρώτον, «καταλαμβάνει χώρο» στο Αιγαίο με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησία» θαλάσσιων περιοχών για να προβάλει στην συνέχεια ένσταση για την κυριότητα του Αιγαίου.

Δεύτερον, εφοδιάζει αλιευτικά με υπερσύγχρονα συστήματα ( ραντάρ επιφανείας κλπ ) για να κατασκοπεύουν τον ελληνικό στόλο και περιοχές ,διεξάγοντας επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών.

Τρίτον, οι Τούρκοι προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημιά στο ελληνικό στόλο αλιευτικών , σαρώνοντας τα ψάρια στις περιοχές αυτές με σκοπό την εξαφάνιση των Ελλήνων ψαράδων.

Με πληροφορίες από xanthi2.gr, pentapostagma.gr

Σχετικές ειδήσεις