ΕΘΝΙΚΑ

Τρόμος για ενδεχόμενη «εισβολή» της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα

Τρόμος για ενδεχόμενη «εισβολή» της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα

Η είδηση πέρασε στα… ψιλά.

Ωστόσο, αυτό που συνέβη πριν λίγες ώρες στο Κόσοβο, και ειδικά ο τρόπος που επετεύχθη, είναι άκρως σοκαριστικός, αλλά και ενδεικτικός των προθέσεων της Τουρκίας και του «καθεστώτος Ερντογάν».

Μυστικοί πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ προχώρησαν στην απαγωγή επικηρυγμένων από τον «Σουλτάνο» Τούρκων υπηκόων στο έδαφος ξένης χώρας!

Πρόκειται για έξι άτομα που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον άνθρωπο που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της απαγωγής:

Μέχρι τα τέλη Απριλίου πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Ας επιστρέψουμε τώρα στην Ελλάδα, όπου μέχρι τα τέλη Απριλίου το αργότερο θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς λήγει το ανώτατο όριο της διοικητικής τους κράτησης.

Οι 8 αξιωματικοί έφθασαν στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και, όπως τονίζουν οι νομικοί τους παραστάτες, δεν μπορούν να κρατηθούν πέραν του 18μήνου.

Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε και το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των 8 αξιωματικών, με την αιτιολογία ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στη γείτονα.

Το σενάριο τρόμου

Το σενάριο τρόμου, λοιπόν, που η Αθήνα δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται είναι το ενδεχόμενο απαγωγής ή ακόμα και δολοφονίας των 8 Τούρκων αξιωματικών, μόλις αυτοί αφεθούν ελεύθεροι.

Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι ελληνικές Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό και χρησιμοποιούν κάθε νόμιμο μέσο για να παρατείνουν την κράτηση των «8», φοβούμενες το ενδεχόμενο να πέσουν κι αυτοί «θύματα» Τούρκων πρακτόρων.

Κάτι, που μόνο απίθανο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αν κρίνει κανείς από τη διαρκή κλιμάκωση της προκλητικότητας των Τούρκων το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Ελευθερία Αγραφιώτου: Ραγδαίες εξελίξεις - Βρέθηκε DNA του δολοφόνου στα νύχια της

Σχετικές ειδήσεις